≫ 

Ovaj meč bi mogao da bude naša prekretnica sezone: Gavrilović podigao Zvezdu iz sivila

Trener Zvezde Andrija Gavrilović istakao da je kod igrača video ogromnu želju da se tim izvuče iz krize

  • 1

Košarkaši  Crvene zvezde mts i Himkija odigrali su svoj sedmi međusobni duel, a crveno- beli su ubedljivo pobedili sa 90:78 i stigli do druge pobede u Evroligi.

Posle meča trener Zvezde Andrija Gavrilović imao je samo reči hvale za svoj tim.

- Odigrali smo vrlo energično meč od samog početka. Pokazali smo želju i od starta smo diktirali ritam igre i tempo i to nam je donelo rezultat -  rekao je Gavrilović

Simanić je odigrao jako dobar meč, a Gavrilović kaže da se nada da će nastaviti u istom ritmu:

KK Crvena zvezda - KK Himki Mogao si jedan koš da daš i iz horoga, a ne samo trojke: Dobrić, Simanić i Čović posle pobede nad Himkijem Foto: Marko Jovanović

- Kod svih igrača sam video veliku želju da doniju ovu utakmicu da pomognu timu, u trenutku kad se sve ljulja. Boriša sa svojim vrlinama i manama je podložan oscilacijama jer je mlad, ali je i talentovan. On je počinjao u postavi i kad nije imao takav učinak. Drago mi je i želim da napreduje u karijeri, a za to mu treba kontinuitet i drskost koju je pokazao večeras. Čak i kad lopta ne uđe ima načina da bude koristan za ekipu.

Može li da bude prekretnica ova pobeda za dalje?

- Nadam se da će biti ovaj meč prekretnica, ali ne od 90 stepeni nego da postepeo rastemo i da nastavimo sa dobrim stvarima, a da izbacimo ono loše. Naravno  da je za svaki tim važno ako izgubi četiri meča  zaredom. Treba da idemo korak po korak napred, ne veliki, ali bar jedan mali korak napred, onda ćemo moći da pokažemo kvalitet ove ekipe o kojem se pričalo.

KK Crvena zvezda - KK Himki Foto: Marko Jovanović

Koliko mu je pomoglo poznavanje Kurtinaitisa, Gavrilović kaže:

- Kurtinaitis je trener sa kojim sam najviše sarađivao. Poštujem ga zbog iskustva kao igrača i trenera, mnoge stvari sam od njega naučio i zadržao. Imao sam neke ideje šta bi njima moglo da smeta i gledao sam da odigramo to u napadu.

- Što se tiče isključenje Lazića to je moglo da ide u dva pravca Ili se mobilišemo ili padamo, ali na sreću smo otišli u pravu i multiplikovali u dobrim stvarima njegov izostanak.- poručio je Gavrilović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trener

    31. oktobar 2019 | 23:48

    Mnogo bolji je od Tomica. I atmosfera je bolja bez Tomica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA