≫ 

Kako je pijani Džordan uništio Klivlend: Otkrivena legendarna anegdota, otišao u halu posle 10 piva!

Kladio se i nije nameravao da izgubi opkladu

  • 23

Najbolji košarkaš koji je do sada zakoračio na parkete Majkl Džordan poznat je u svetu sporta kao veliki ljubitelj golfa, bejzbola, žena, ali i kocke.

Spoj prvog i poslednjeg pobrojanog iznedrio je jednu zanimljivu anegdotu iz njegove bogate karijere u kojoj je osvojio šest titula šampiona NBA lige, šest priznanja za MVP-ja finala i brojne druge nagrade.

Ako je od polovine osamdesetih kada je ušao u ligu, pa do kraja devedesetih u košarci i bio najbolji, u golfu to nije bio i njegov prijatelj Džeremi Ronik, inače bivši hokejaš Čikago Blekhoksa ga je jednog popodneva pobedio u nekoliko partija.

- Igrali smo golf i pobedio sam ga nekoliko puta. Zaradio sam nekoliko hiljada dolara i on se spremao da krene kući. Bulsi su te večeri igrali protiv Klivlenda. Bilo je deset sati ujutru i pre nego što je krenuo mi je rekao: Hajde da odigramo još jednu partiju - ispričao je Ronik za MekNil i Parkins šou.

 

Džordan nije odustajao, a hokejaš nije prestajao da gubi u golfu. Uz sve to, piće je teklo kao iz česme, pa je Džordan morao na kraju direktno odatle da krene na utakmicu.

- Nastavili smo da igramo i pijemo celo popodne, popili otprilike po deset piva, a on je posle toga išao pravo na utakmicu. Zezao sam ga da ću sad sav novac koji sam dobio pobedama protiv njega u golfu staviti na pobedu Klivlenda - dodao je Ronik.

To je bilo okidač za čuvenog Em Džeja da predloži još jednu, poslednju opkladu, ali ovog puta u sportu u kom nije mogao da izgubi.

- Znaš šta? Kladim se da ćemo da dobijemo 20 razlike i da ću ja ubaciti preko 40 poena. Pristao sam iste sekunde. Ko ne bi? Čovek na kraju ubaci 52 poena, a Bulsi dobiju Kavse s 26 ili nešto slično razlike - rekao je Renik.

Doduše, možda je omašio sa brojem poena, pošto je naveo i da se utakmica odigrala 1992. ili 1993. godine. Najbliže tome je meč iz marta 1992. kada je Džordan ubacio Kavsima 44 poena, a Bulsi su dobili 126:102.

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milicija

    12. novembar 2019 | 20:50

    Mediji ga napravili 😅 sinovac, nalupa se za sve pare👌nije postojao igrac njegove klase.

  • miljko

    12. novembar 2019 | 20:35

    Da se ne lazemo od Dzordana su mediji napravili sta su napravili. Najveci brend u kosarci, vrci i od lejkersa. Od dzordana ima puno boljih i vecih igraca. Tesko da bi se snasao pored dzejmsa, karija, hardena i durenta recimo. Ko stvarno sna kosarku zna sta pricam.

  • vk

    12. novembar 2019 | 23:32

    Haahaa 10 piva i pjan ajde ne zajebavate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA