• 23

Kako je pijani Džordan uništio Klivlend: Otkrivena legendarna anegdota, otišao u halu posle 10 piva!

Kladio se i nije nameravao da izgubi opkladu

  • 23

Najbolji košarkaš koji je do sada zakoračio na parkete Majkl Džordan poznat je u svetu sporta kao veliki ljubitelj golfa, bejzbola, žena, ali i kocke.

Spoj prvog i poslednjeg pobrojanog iznedrio je jednu zanimljivu anegdotu iz njegove bogate karijere u kojoj je osvojio šest titula šampiona NBA lige, šest priznanja za MVP-ja finala i brojne druge nagrade.

Ako je od polovine osamdesetih kada je ušao u ligu, pa do kraja devedesetih u košarci i bio najbolji, u golfu to nije bio i njegov prijatelj Džeremi Ronik, inače bivši hokejaš Čikago Blekhoksa ga je jednog popodneva pobedio u nekoliko partija.

- Igrali smo golf i pobedio sam ga nekoliko puta. Zaradio sam nekoliko hiljada dolara i on se spremao da krene kući. Bulsi su te večeri igrali protiv Klivlenda. Bilo je deset sati ujutru i pre nego što je krenuo mi je rekao: Hajde da odigramo još jednu partiju - ispričao je Ronik za MekNil i Parkins šou.

Džordan nije odustajao, a hokejaš nije prestajao da gubi u golfu. Uz sve to, piće je teklo kao iz česme, pa je Džordan morao na kraju direktno odatle da krene na utakmicu.

- Nastavili smo da igramo i pijemo celo popodne, popili otprilike po deset piva, a on je posle toga išao pravo na utakmicu. Zezao sam ga da ću sad sav novac koji sam dobio pobedama protiv njega u golfu staviti na pobedu Klivlenda - dodao je Ronik.

To je bilo okidač za čuvenog Em Džeja da predloži još jednu, poslednju opkladu, ali ovog puta u sportu u kom nije mogao da izgubi.

- Znaš šta? Kladim se da ćemo da dobijemo 20 razlike i da ću ja ubaciti preko 40 poena. Pristao sam iste sekunde. Ko ne bi? Čovek na kraju ubaci 52 poena, a Bulsi dobiju Kavse s 26 ili nešto slično razlike - rekao je Renik.

Doduše, možda je omašio sa brojem poena, pošto je naveo i da se utakmica odigrala 1992. ili 1993. godine. Najbliže tome je meč iz marta 1992. kada je Džordan ubacio Kavsima 44 poena, a Bulsi su dobili 126:102.

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • vk

    Haahaa 10 piva i pjan ajde ne zajebavate

  • Lebron

    Lebron James izmislio basket za ovog sto nikad nije imao konkurenciju, igrao protiv mnogo slabijih ekipa. Najjacu ekipu koju je pobedio je bila Utaj Jazz, taj Jazz pre 21 god ne bi ni prismrdio danasnjem playoffu na zapadnoj obali.

  • milicija

    Mediji ga napravili 😅 sinovac, nalupa se za sve pare👌nije postojao igrac njegove klase.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima