Pao istorijski dogovor u Španiji: Bilbao i Barsa igraće košarku na fudbalskom stadionu!

Pao dogovor Katalonaca i Baskijaca o meču koji će biti odigran na novom "San Mamesu"

  • 0
Košarkaška dvorana Foto: bilbaobasket.biz

Španci najavljuju, a sve je već i dogovoreno: 26. april biće dan za pamćenje u sportskoj i košarkaškoj istoriji ne samo ove zemlje, već i Evrope. Tog dana košarkašku takmicu odigraće Bilbao i Barselona - na fudbalskom stadionu!

Domaćin ovog po svemu istorijskog meča biče novi "San Mames" kapaciteta 53.289 mesta, s tim da će za potrebe košarkaške utakmice kapacitet biti redukovan na 28.644 mesta, pošto će jedna od tribina biti instalirana između već postojećih "fudbalskih".

Organizatori veruju da će biti oboren rekord po poseti na jednoj košarkaškoj utakmici u istoriji kada je reč o Evropi.

Rekord inače drži duel Evropskog prvenstva iz 2015. godine između Francuske i Španije, u Lilu takođe na fudbalskom stadionu "Pjer Moro", gde se sabralo 26.922 ljudi u polufinalu, koje je pripalo "Furiji".

U adaptaciji košarkaških tribina na fudbalskom stadionu u Baskiji biće angažovano više od 300 radnika koji bi trebalo da izvrše veliku transformaciju stadiona u halu u roku od 72 sata.

Utakmica između Bilbaoa i Barselone biće mnogo više od toga. Biće šou nalik na NBA predstave.

Zna se već sada da će pre meča i u pauzama nastupati razni izvođači i jutjuberi.

Bivši srpski košarkaš Predrag Savović, kkoji je od 2010. do 2017. godine pbio predsednik baskijskog kluba, za klupski sajt je najavio spektakl koji je uveliko u pripremi.

- Ovo je bila jedinstvena prilika da košarkaške vrednosti podignemo na nivo iznad. "San Mames" je simbol grada i cele Baskije, to je ime koje je važno i za druge sportove, poput ragbija. Nadam se da će lavovski duh tog zdanja pomoći da se takmičimo sa jednim od najboljih timova Evrolige ove sezone - rekao je Savović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA