≫ 

Zaigrao se Jokić za Božić, ubacio 47 poena: Rekord karijere maestralnog Srbina!

Veliko veče našeg centra u Džordžiji

  • 11
nikočla jokić Foto: Tanjug/Ap

Denver Nagetsi popravili su utisak nakon iznenađujućeg poraza od Vašingtona, podviknuo je trener Majk Meloun nakon tog kiksa, a izgleda da je pridika najviše probudila Nikolu Jokića, koji je protiv Atlante ubacio rekord karijere - 47 poena!

Nagetsi su slavili na krilima fenomenalnog srpskog centra 123:115 i vratili se na trijumfalni put.

Jokić je doslovce bio nezasutavljiv, već u prvoj deonici postigao je 18 poena i najavio blistavo veče, a do kraja je u istom ritmu zatrpavao koš Hoksa. Za dva je šutirao sjajnih 12/17, za tri 4/8, za jedan 11/16, dodao još 5 asistencija i 8 skokova, bio apsolutno centralna figura utakmice.

Zaneo se Nikola, na kraju meča nije ni bio svestan da je upisao najbolji poenterski učinak od kada je kročio na NBA terene.

- Nisam znao za to - odgovorio je američkim novinarima kada su mu rekli da mu je to najbolja utakmica u karijeri.

- Jednostavno volim da utakmica teče, mislim da sam pogodio nekoliko šuteva, išao pomalo i na liniju penala, mislim da je "flou" bio jako dobar po mene.

Vil Barton je je, uz Jokića, najjače gurao goste iz Kolorada, imao je 28 poean, a Džamal Marej 16.

Nikola Jokić Jokić u duelu sa legendarnim Vinsom Karterom Foto: Tanjug/AP

Jokić je prethodni najbolji poenterski učinak imao pre dve godine, tada je Bruklinu ubacio 41 poen, dok je ove sezone sa 31 protiv Memfisa pre nedelju dana lestvicu postavio najviše.

Pedatnni američki hroničari izneli su još jedan podatak koji najbolje ilustruje dominaciju Jokićeve igre u Džordžiji. Naime, Srbi je postao tek prvi centar posle legendarnih Šakila O'Nila i Mozesa Melouna, koji je meč završio sa preko 45 poena, a nije imao izgubljenu loptu!

Nikola Jokić Jokić prolazi Aleksa Lena, završava akciju polaganjem Foto: Tanjug/AP

Ni još jedna sjajna partija Atlatninog lidera Trea Janga nije pomogla da se poništi Jokićevo veče za pamćenje, plej domaćeg tima imao je 29 poena, a Huerter 22 u poraženom sastavu.

Denveru je ovo bila 25. pobeda ove sezone, pa su sad za pobedu ispred Hjustona u borbi za drugo mesto na tabeli Zapadne konferencije, iza Lejkersa.

Naredni meč Denver igra protiv Dalasa, i biće to prilikada na delu vidimo sudar dva najbolja igrača sa ovih prostora, Jokića i Dončića, koji beleži nestvarne brojke u svojoj drugoj NBA sezoni.

Rezultati

Šarlot - Indijana 104:115

Orlando - Bruklin 101:89

Filadelfija - Oklahoma 120:113

Vašington - Boston 99:94

Atlanta - Denver 115:123

Nju Orleans Juta 126:128

Dalas - Čikago 118:110

San Antonio - Milvoki 126:104

Sakramento - Golden Stejt 111:98

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA