≫ 

Najluđa trojka Bogdanovića rešila obračun u Teksasu: Bojan je preko dvojice čuvara izazvao muk!

Kakva utakmica u Teksasu!

  • 5
Bojan Bogdanović Foto: Youtube.com

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Klivlend sa 133:92 uz sjajnu igru Vilijamsa i Džordža, ali je ipak junak večeri Bojan Bogdanović, koji je rešio meč Hjuston - Juta.

Sa 25 poena i pet skokova, Vilijams je dominirao protiv Kavsa, imao je odličnu saradnju sa Džordžom (22 poena), Dramond je parirao sa 19 poena i 14 skokova, ali je šesti uzastopni poraz za najgori tim Istoka bio neizbežan.

Marko Gudurić nije dobio minutažu protiv Vašingtona, koji su Grizliji pobedili uz 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija Moranta, Vizardse je predvodio Bil sa 26 poena. Ovim trijumfom, Memfis je održao korak ispred Portlanda u borbi za osmo mesto Zapada, dok Vašington sada dodatno kaska za Orlandom, koji je osmi tim Istoka.

Blejzersi su savladali Majami sa malom razlikom, pošto je Lilardu (33 poena) uspevao da uzvrati Goran Dragić, strelac 27 poena uz sedam asistencija. Najviše drame bilo je u susretu Hjustona i Jute, a presudio je Bojan Bogdanović trojkom u poslednjoj sekundi.

Meč je Bogdanović završio sa osam poena, Klarkson je ubacio 21 više, pa je uzaludno rešetao Vestbruk sa 39, Harden je dodao 28 uz po deset skokova i asistencija.

Derbi je opravdao očekivanja, samo je jednom na početku 2. deonice Hjuston imao dvocifrenu prednost, posle čega je dugo trajala rezultatska "klackalica", što je na kraju rešio hrvatski reprezentativac u korist Džezera. Ujedno, na tabeli je Juta napravila razliku sa pobedom više, uz utakmicu manje.

Trijumf je važan za Jutu i jer je prethodno pobedila Portland, što je bio prekid velikog niza od čak pet poraza.

NBA, rezultati:

Atlanta - Niksi 140:135

Filadelfija - Čikago 118:111

Vašington - Memfis 99:106

Hjuston - Juta 113:114

Klivlend - Klipersi 92:133

Portland - Majami 115:109

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Pogledajte trojku Marjanovića protiv Lejkersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. februar 2020 | 09:04

    Vama je sve teksaski derbi... Pisali ste za Denver-Dalas "teksaski obracun", Portland-San Antonio "teksaski derbi", sad i za ovo... Jeste culi za americku drzavu koja se zove Juta (ili Oregon, ili Kolorado..)? Pa nije valjda toliko tesko izguglati ako vec ne znate... Nisu bas svi iz Teksasa...

  • Semajlirane_pufne

    10. februar 2020 | 08:04

    Uz čist faul koji se naravno ne sudi u zadnjoj sekundi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA