≫ 

Jedan razbio Zvezdu, drugi mučio FMP: Braća Luković su MVP kola ABA lige, a sve je krenulo od oca!

Agent Miško Ražnatović kroz staru fotografiju podsetio na košarkaške gene dvojije najboljih igrača minule runde regionalnog takmičenja

  • 7
Ljubisav Lukovic sa sinovima Foto: instagram/misko4raznatovic

Braća Luković, Marko i Uroš, obeležili su 19. kolo ABA lige spektakularnim partijama, koje su ih obojicu postavile na MVP pijadestal. 

Uroš je u Baru Zvezdi isporučio 23 poena uz 7 skokova i indeksom 38, bio je to jedan od njegovih najboljih mečeva karijere, možda baš zato što su preko puta bili crveno-belih protiv kojih je uvek ekstra motivisan kao veliki navijač Partizana.

Marko je bio još bolji, dan ranije ubacio je 31 poen protiv FMP Železnika, imao je i veći indeks od brata (40), ali je ovome pripalo MVP priznanje zbog trijumfa.

Zanimljivo, nedugo posle utakmice u Baru uticajni košarkaški agent Miodrag Ražnatović evocirao je uspomene na njihovog oca, bivšeg košarkaša Ljubisava, kroz staru fotografiju sa sinovima, tada klincima, plavušanom Urošem i "crno-belim" Markom, koji je već tada, kao i brat, bio navijački čvrsto opredeljen.

- Da bi naš sport ostao dugovečan, ljubav prema košarci treba da se prenosi sa generacije na generaciju. Veoma sam srećan kada vidim da deca mojih bivših saigrača nastavljaju koracima svojih očeva i ostvaruju čak i veće uspehe. Na slici je Ljubisav Luković sa kojim sam igrao u 80-ima u KK Vojvoda Stepa, a sa njim su njegovi mali sinovi. Ti sinovi su porasli u ozbiljne momke, a sin Marko koji igra za Primorsku je MVP ovog kola ABA Lige sa indeksom 40, dok je Uroš koji igra za Mornar drugi MVP ovog kola sa indeksom 38 - napisao je Ražnatović.

 
 
 
View this post on Instagram
Basketball is a sport whose legacy goes from generation to generation. I am always happy when new generations achieve even more success in the sport than their predecesors have. In the photo, Ljubisav Lukovic whom I used to play with back in the mid 80's is pictured here with his two sons. Now those sons are big boys who both grew up to be MVPs of ABA League. Marko Lukovic - index 40, playing for Primorska. Uros Lukovic - index 38, playing for Mornar. Basketball glory at its finest. #BeoBasket #sportsmanagement #myclients @luki_10 @uroslukovic #basketball @aba.liga @kkmornarbar #kkmornarbar @koperprimorska #koperprimorska #brothers #basketballplayers #mvp Da bi nas sport ostao dugovecan, ljubav prema kosarci treba da se prenosi sa generacije na generaciju. Veoma sam srecan kada vidim da deca mojih bivsih saigraca nastavljaju koracima svojih oceva i ostvaruju cak i vece uspehe. Na slici je Ljubisav Lukovic sa kojim sam igrao u 80-ima u KK Vojvoda Stepa, a sa njim su njegovi mali sinovi. Ti sinovi su porasli u ozbiljne momke, a sin Marko koji igra za Primorsku je MVP ovog kola ABA Lige sa indeksom 40, dok je Uros koji igra za Mornar drugi MVP ovog kola sa indeksom 38. #kosarka #najboljisportnasvetuA post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic) on

Video: Brutalna zakucavanja na utakmici Mornar - Cedevita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    11. februar 2020 | 09:49

    Nadam se da ćemo ih sledeće sezone gledati u Partizanu gde im je i mesto. Jer neko kome su crno- bela krvna zrnca izgara i gine više za Partizan nego neki prosečni i skuplji stranac.

  • Vladimir

    11. februar 2020 | 10:03

    Veliki "asovi", ovaj dok je bio u Partizanu brisali Zvezdini centri parket s njim, sad igra u Baru- Zvezda stigla umorna iz Moskve, ovaj drugi buraz prosek proseka takođe, gde već igra

  • Дејан Младеновић

    11. februar 2020 | 23:31

    А шта је то звезда петокрака ? Ваљда треба да се каже фмп 1 и фмп 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA