Hvala svim našim lekarima što se žrtvuju: Dončića će zbog ovog poteza još više obožavati

On je samo je jedan od onih koji su se poslednjih dana uključili u borbu protiv korona virusa

  • 0
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Slovenački košarkaš Luka Dončić, vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban i Lukin saigrač Dvajt Pauel odlučili su da, zajedno sa fondacijom Maveriksa doniraju pola miliona dolara u humanitarne svrhe.

Njihov novac je namenjen zdravstvenim radnicima koji se poslednjih meseci bore sa ozloglašenom COVID-19 zarazom.

Deo novca odlazi medicinskom centru Univerziteta Teksas, a deo onima u Parklend bolnici koja se bavi negom dece.

- Hvala svim našim zdravstvenim radnicima koji žrtvuju mnogo toga da bi brinuli o drugima i zbog toga sam počastvovan što mogu da pomognem - rekao je Dončić.

Kjuban je još ranije najavio da će naći način kako da obezbedi izvore primanja za radnike u hali u kojoj Dalas igra svoje utakmice.

Širom SAD, ovi radnici koji rade najamno zapali su u problem zbog korona virusa jer su prekidom NBA sezone ostali bez posla i izvora prihoda.

- Ne mogu da izrazim dovoljnu zahvalnost svim lekarima i osoblju što svoju bezbednost stavljaju iza zdravlja svojih pacijenata. Zahvalan sam i Luki i Dvajtu što smo se udružili da im pomognemo jer rade sve što mogu da nas sve skupa održe zdravim - rekao je Kjuban.

Da podsetimo, širom sveta se ovih nedelja zdravstvenim radnicima na različite načine pruža podrška za borbu protiv korona virusa.

Jedan od takvih je usvojila i Srbija čiji građani u 20 sati svake večeri izlaze na terase i prozore i tapšu lekarima i medicinskom osoblju u znak podrške.

Video: Svi Jokićevi potezi na Ol-staru: Dončić dizao tri prsta zbog Srbina, Lebron stisnuo pesnicu i slavio

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA