≫ 

Srbija ušla u uži krug kandidata za organizaciju Evrolige i Evrokupa, jedan grad nam je glavni rival

Ministar Vanja Udovičić otkrio je tokom razgovora za naš portal da je Vlada odlučila da omogući košarkašima ulazak u zemlju kako bi se omogućila organizacija najvažnijih košarkaških klupskih takmičenja

  • 6
KK Crvena zvezda - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Ministar Omladine i sporta, Vanja Udovičić, dao je intervju za Telegraf, u kojem je otkrio da će od ponedeljka biti omogućeno treniranje za sportske klubove u zatvorenim prostorima, kao i da će biti ukinuta ograničenja koja su do sada postojala za sportove na otvorenom.

Takođe, on je poručio i da je Srbija spremna za organizaciju završnice Evrolige i Evrokupa u Beogradu i Novom Sadu, kao i da je Vlada na sednici u četvrtak donela odluku da se košarkašima koji igraju u drugim klubovima omogući ulazak u zemlju u periodu kada se odluči da se odigraju ta dva takmičenja, što dodatno približava ova takmičenja našoj zemlji.

Kako ističe, Srbija je u najužem izboru, a glavni konkurent Beogradu i Novom Sadu je Atina, ali da iskustvo koje naša zemlja ima u poslednjih šest godina sa organizacijom najvećih sportskih takmičenja daje samopouzdanje da će nam biti dodeljena domaćinstva ovih takmičenja.

- Da ne budem previše prepotentan, mislim da smo jedna od retkih zemalja koja je u ovom trenutku spremna da organizuje veliko međunarodno sportsko takmičenje u rekordnom roku. To smo u poslednjih nekoliko godina dokazali organizacijom mnogih međunarodnih takmičenja. Bili smo domaćini završnice Evrolige, organizovali smo Evropsko prvenstvo za kadete, EP za žene u košarci, organizovali smo kvalifikacioni turnir za OI 2016. godine, kao i ženski kvalifikacioni turnir za OI, i bili smo spremni da za rekordnih 7 dana prihvatimo organizaciju kineskog turnira i da ga organizujemo u tako kratkom roku. To nam daje samopouzdanje kako možemo da budemo vrhunski domaćini, da smo domaćini koji pomeraju granici, da se uzimamo kao primeri dobre prakse, da ni u jednom trenutku ne možemo da se osramotimo, već postavljamo primere za Evropu i svet.

VANREDNO STANJE UKIDANJE PREDLOG VLADA SRBIJE Ministar Vanja Udovičić na sednici Vlade Srbije; Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Spremni smo da kao Beograd i Novi Sad organizujemo ta dva velika takmičenja. Ušli smo u najuži izbor, pored nas za sada je konkurent Atina. Danas smo na sednici Vlade doneli odluku da sportisti mogu da uđu u našu zemlju u periodu kada se odluči da se odigraju takmičenja. Vlada u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, zajedno sa lokalnim samoupravama, podržava razvitak sporta kroz organizaciju međunarodnih sportskih događaja, a pošto smo u poslednjih 6 godina organizovali 18 najvećih takmičenja, pričamo o svetskim i evropskim prvenstvima, to najbolje pokazuje koliko smo spremni i koliko možemo da se i u tom segmentu takmičimo sa drugima - poručio je Vanja Udovičić.

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorz

    7. maj 2020 | 17:15

    Novi sad je laz,cilj je bio sprecavanje Partizana da dobije organizaciju zavrsnice EC i u tome su po svemu sudeci i uspeli...NISTA NOVO- VEC VIDJENO!

  • dragan

    7. maj 2020 | 18:26

    Nema od tog ništa

  • Blok 2

    7. maj 2020 | 18:18

    I Zagreb je u igri (jer partizani navijaju za svoj gred)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA