≫ 

Bertomeu otkrio ko je glavni favorit da zameni Panatinaikos ako izađe iz Evrolige

Direktor Evrolige nema problema sa eventualnim izlaskom nekog kluba iz takmičenja, jer mnogi čekaju da uđu

  • 20
Stefan Marković Virtus je glavni favorit da preuzme mesto Atinjana Foto: Marko Jovanović

Posle odluke Evrolige da završi sezonu, pokrenula se priča da su mnogi klubovi nezadovoljni, najviše Panatinaikos, oko koga se povela priča da će možda da prihvati ponudu FIBA za njihovo takmičenje.

Prvi čovek Evrolige Ðordi Bertomeu izajvio je da će elitno košarkaško takmičenje naći zamenu ako Panatinaikos odluči da istupi iz EL.

Evroliga u ponedeljak je donela odluku da sezona 2019/20 neće biti nastavljena, a grčki klub bio je nazadovoljan tim raspletom i najavio je da razmatra mogućnost da istupi iz takmičenja.

- Nije prvi put da to čujemo. Moramo da budemo u stalnom razgovoru sa ljudima iz Panatinaikosa. Oni nemaju bolji scenario od EL već samo lošiji. Ako oni odluče da napuste Evroligu, lako ćemo ih zameniti, ući će neki drugi tim.

Žordi Bertomeu Foto: MNPress

- Pre nekoliko godina imali smo Trevizo, Montepaski - rekao je Bertomeu za španski list "El Pais".

Partizan i Virtus su dva klupa koja su preko Evrokupa trazilla plasman u Evroligu, a direktor Virtusa Luka Baraldi rekao je da je klub spreman da aplicira za ulazak u EL ako neko od 18 klubova odluči da ne igra sledeće sezone.

To je pokrenulo spekulacije koji bi klub u tom slučaju nastupio u EL, a Bertomeu je u izjavi za španski "El Pais" indirektno otkrio ko je na "pol" poziciji.

- Virtus, od kada ga je preuzeo poznati brend Segafredo, ima jasnu nameru da igra Evroligu. Imaju plan da izgrade dvoranu od 15.000 mesta, a mi želimo drugog člana iz Italije.

- To bi bila sjajna stvar za Evroligu, Italija je važna zemlja za nas. Virtus se vratio i to je uradio snažno - rekao je Bertomeu.

Video: Čović: Prava odluka Evrolige, ali i dobar standard za druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zof

    28. maj 2020 | 17:54

    Pa Partizan stalno kuka kako nema pare kako samo Zvezda ima lovu ,culi ovi iz EL i kazu sta ce nam ovi slepci sto nemaju lovu .

  • Zox

    28. maj 2020 | 12:07

    Hahahahaha,pa sta je ovo uje,ovi se sprdaju sa vama iz dana u dan...😂😂😂

  • Milan

    28. maj 2020 | 12:03

    Hahahahahahhhahhhahahah ma on ih sprda hahaahahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA