Šta se dešava s Partizanovim finansijskim izveštajem? APR uočio nepravilnosti za "pokriće gubitka"

Crno-beli dobili dodatnih 30 dana da isprave nedostatke

  • 58
Ostoja Mijailović, Dug  apr Foto: MNPress, Apr.gov.rs

Sajt Agencije za privredne registre ovih dana je posebno interesantan navijačima u Srbiji, nakon što su obelodanjeni finansijski izveštaji fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana, a zatim i KK Crvena zvezda.

Svi finansijski izveštaji ukazuju na ozbiljne probleme ovih klubova i da stanje alarmantno, jer fudbalski večiti rivali imaju dugovanja preko 30 miliona evra, dok je košarkaški klub u minusu 7 miliona evra.

Za sada jedino finansijski izveštaj KK Partizan nije zvanično objavljen, ali kako se može videti po podacima APR-a, predmet se obrađuje.

Pre nekoliko dana APR je objavio i dokument u kome navodi na nepravilnosti uočene u finansijskom izveštaju KK Partizan, te je predmet vraćen na dopunu, koju treba izvršiti u narednih 30 dana, kako bi se otklonili nedostaci, a u suprotnom dokumentacija neće biti upisana u Registar, niti objavljena kao potpuna i računski tačna.

Agencija navodi da je Partizan dostavio APR-u finansijski izveštaj poslednjeg dana u zakonski predviđenom roku - 4.avgusta 2020. godine, ali su utvrđeni nedostaci.

- Finansijski podaci prikazani u Odluci o raspodeli dobiti ili pokriću gubitka ne odgovaraju podacima iz obrazaca redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (u bilansu stanja ne postoji dovoljno dobiti prethodne godine kojim bi se pokrio ostvareni gubitak - navodi se u saopštenju APR-a.

Agencija za privredne registre Obaveštenje APR-a o Partizanovoj dokumentaciji koja ima nedostatke; Foto: Apr.gov.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bre bre

    18. avgust 2020 | 15:04

    Ne treba vam veći dokaz da su hrvati osnovali partizan od dokaza da se navijači zvezde nazivaju ciganima. Nije to slučajno nastalo kad se zna da hrvati pogrdno Srbe nazivaju ciganima, pošto su komunisti bili i antisrbi i zato im to nije smetalo.

  • Blok21

    18. avgust 2020 | 15:09

    Ajmo crno beli, umro je tudjman franja, cutacemo jedan minut PREDSEDNIKU partizana. Svaki pravi grobar, tudjmana franju slavi, jer da njega nije bilo, bili bi crveno - plavi! Pevate bojama ...... tudjmana, nemate srca ni obraza, bagra ste jugoslovenska!

  • jsd iz zagreba

    18. avgust 2020 | 15:13

    partizan je osnovan 1945 godineu Zagrebu!!Osnovala ga 32.zagorska divizija i prvi igraci su bili bivsi reprezentativci NDH!!!Sve ove podatke imate u emisiji Fudbal i jos po nesto na N1 tv.Svim partizanovcima je omiljeni predsednik bio licno i personalno Franjo Tudjman…..stariji to znaju a mladji mogu da pitaju, nije sramota!!Toliko o HISTORIJI cetvrtog hrvatskog kluba…..ipak je Rijeka treci ……

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA