≫ 

Poraz koji bi mogao da zaboli: Partizan u poslednjoj sekundi izgubio u Francuskoj!

Burž u napetom triler finišu savladao crno-bele sa 73:71

KK Partizan - KK Burž Foto: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su u Francuskoj od Burža sa 73:71 u meču 9. kola Evrokupa. 

U napetom triler finišu meč je odlučio Tomas Skrab pogotkom za dva poena u poslednjim sekundama pa je francuski tim upisao i drugu pobedu nad crno-belima i pokvario im nameru da boljim plasmanom na tabeli izbegnu teške protivnike u nastavku takmičenja.

Partizan je vodio u većem delu ove utakmice, ali je Burž uspevao da uhvati priključak u finišu treće četvrtine najviše zahvaljujući nekadašnjem košarkašu Zvezde Alenu Omiću.

U prvoj deonici Partizan se odlepio sredinom četvrtine zahvaljujući Tomasu, Zagorcu i Mekintajeru koji su imali zapažene role, a finiš su obeležili Ognjen Jaramaz i Erik Mika koji su odlepili crno-bele na pet poena razlike - 26:21.

Delovalo je da će u drugoj četvrtini Partizan lako rešiti pitanje pobednika, posebno u periodu od 16-18. minuta kada je imao i najvećih deset poena prednosti na meču.

Rašon Tomas je jednom ukradenom loptom i zakucavanjem raspalio maštu "Grobara" pokraj TV ekrana, ali je potom Burž snažno odgovorio i sa dve vezane trojke za manje od minut prišao na minus tri - 38:41. Partizan je na kraju na pauzi imao samo poen razlike.

Drugo poluvreme bilo je sušta suprotnost. I jedni i drugi su pojačali odbranu, a u takvom ritmu bolje se snašao domaćin koji je mic po mic jurio i stizao prednost crno-belih.

BURŽ - PARTIZAN 73:71 (21:26, 19:15, 16:18, 17:12)

BURŽ: Alen 7, Rej, Benitez 2, Kurbi 5, Ašćerić 3, Pelos 12 (6 sk), Simon, Pikok 7, Skrab 11, Omić 10 (7 sk), Vučević, Anđušić 16.

PARTIZAN: Mika 7, Miler-Mekintajer 11 (6 as, 4 sk), Zagorac 6, Pejdž 7, Dangubić 5, Gordić 2, Jaramaz 7, Janković 6 (6 sk), Tomas 15 (6sk), Trifnović 3, Mozli 2 (7 sk).

Rashawn Thomas Nije mogao sve sam: Rašon Tomas; Foto: Marko Jovanović

Alen Omić je prvi najavio preokret pogotkom za 49:48 u 27. minutu i taj trenutak bio je početak nove rezultatske klackalice. Partizan je nekako u poslednju deonicu odneo tri poena prdnosti 59:56, ali dugačka serija oscilacija u napadu i samo dva poena za 5 minuta omogućili su francuskom timu da uvede meč u napet finiš.

Najefikasniji u redovima crno-belih Rašon Tomas je sa nekoliko dobrih poteza, lakom dvojkom, pa trojkom, vratio crno-belima prednost minut i po pre kraja (71:69), ali su u završnici smireniji ipak bili domaći igrači. Kod rezultata 71:71, Jaramaz je promašio za dva poena, da bi na drugoj strani posle kontre, Skrab iz odbojke doneo pobedu Buržu.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je nekadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić sa 16 poena, Pjer Pelos je ubacio 12, a dvocifreni su bili Skrab sa 11 i Alen Omić sa 10 koševa.

Na drugoj strani najbolji u redovima Partizana bio je Rašon Tomas sa 15, dok je Kodi Miler-Mekintajer postigao 12 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča:

4/4

40. minut (73:71) - Šokantan završetak meča za crno-bele.  Kod rezultata 71:71, Jaramaz je promašio šut za dva poena, da bi na drugoj strani posle kontre, Skrab iz odbojke doneo pobedu Buržu u poslednjim sekundama. Kakv finiš.

39. minut (69:71) - Kodi Miler-Mekintajer je vratio Partzian u ritam, posle lakih poena Tomasa. Potom i trojka Tomasa za novi preokret i vođstvo Partizana od dva poena razlike.

38. minut (67:63) - Ne snalazi se Partizan najbolje u ovoj završnici. Promašuju crno-beli dosta šuteva, a na drugoj strani Pelos je trojkom odlepio Burž na +4.

35. minut (62:61) - Novi preokret Burža, Anđušić sa četiri poena i Skrab sa dva, donose prednost francuskom timu, Filipovski traži tajm-aut. Partizan je u ozbiljnim napadačkim problemima za pet minuta dao je samo 2 poena!

33. minut (56:61) - Puna dva i po minuta protekla su u poslednjoj četvrtini dok nije pao prvi koš, a strelac je Miler-Mekintajer.

3/4

30. minut (56:59) - Uroš Trifunović je trojkom odlepio Partizan, ali je Ašćerić na drugoj strani uzvratio 4 sekunde pre kraja pa na kraju imamo samo plus 3 za Beograđane uoči poslednjih deset minuta.

29. minut (51:52) - Rezultatska klackalica se nastavlja, i jedni i drugi prealze u vođstvo, izgleda da ćemo gledati dramatičnu borbu do kraja.

27. minut (49:48)  - Posle dugog vremena Burž vodi, a prednost mu je doneo Alen Omić. Njegovih deset poena na ovom meču i on je vodeći strelac kod domaćeg tima.

26. minut (47:48) - Stali su šuterski i jedni u drugi u drugom poluvremenu. Dosta nervoze i protraćenih napada, očigledno su i treneri na poluvremenu tražili malo angažovaniji nastup u defanzivi pa gledamo zanimljiv duel. Anđušić je sa linije slobodnih bacanja smanjio prednost Partizana.

24. minut (45:46) - Dva protraćena napada crno-belih i odmah kazna na drugoj strani, Pikok je pogodio trojku za -1.

21. minut (40:44)  - Erik Mika je ubacio prvi koš u nastavku i to trojku za +4  u korist crno-belih.

2/4

20. minut (40:41) - Istopila se prednost Partizana, agresivnija odbrana Burža i odmah problemi u napadu za crno-bele koji su protraćili deset poena razlike i na pauzu idu samo sa +1.

19. minut (38:41) - Mini serija Burža u ovim trenucima, Francuzi pogocima Skraba i Alena serijom od 5:0 smanjuju zaostatak na tri poena razlike.

18. minut (33:41) - Još jedna lepa akcija, ukradena lopta i potom zakucavanje Rašona Tomasa. Trener Burža Vučević morao je da traži tajm-aut.

16. minut (31:39) - Rašon Tomas je pogodio važnu trojku za crno-bele koji opet hvataju zalet i idu ka dvocifrenoj prednosti. Potom je i Markus Pejdž sa linije slobodnih bacanja uvećao prednost Partizana.

14. minut (29:34) - Jaramaz je trojkom prekinuo mini-seriju Burža, ali domaćini na drugoj strani poentiraju i drže priključak.

13. minut (27:31) - Mali pad u igri gostiju koji je Burž brzo kaznio sa dve trojke i spustio zaostatak na -4. Pogodili su Pelos i Kurbi i vratili Francuze u utakmicu.

12. minut (21:31) - Raste prednost crno-belih, Jaramaz je sa slobodnih bacanja odveo Partizan na deset poena razlike.

11. minut (21:29) - Markus Pejdž trojkom otvara drugu deonicu, Partizan je na +8, a potom i dobra odbrana i novi napad za Beograđane. Trener Burža je morao da traži tajm-aut.

1/4

10. minut (21:26) - Uspeo je Partizan da se odlepi na + 5 u poslednjem minutu prve četvrtine, sjajna serija poena Erika Mike (dve dvojke) i pre toga pogodak Jaramaza za prvu osetnu prednost crno-belih na utakmici.

8. minut (21:20) - Kao da se igra bez odbrana, već smo probili granicu od 40 u prvoj četvrtini. Omić i Anđšić već imaju šest poena kod Burža, dok kod Partizana Tomas i Dangubić imaju po 5 poena.

6. minut (13:15) - Partizan održava dva poena razlike, i jedini i drugi igraju koš za koš trenutno. Rade Zagorac je ubacio 4 poena.

KK Partizan - KK Burž Foto: MN Press

4. minut (9:11) - Zagorac i Mekintajer brzim poenima vraćaju prednost Partizanu. Zanimljiv start meča...

3. minut (9:7) - Rezultatska klackalica na satartu utakmice, Skrab je pogodio prvu trojku na meču za vođstvo domaćih od 2 poena razlike.

2. minut (4:3) - Tomas je iskoristio samo jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Burž dvojkom stigao do prvog vođstva.

1. minut (2:2) - Rašon Tomas je otvorio meč dvojkom, a odmah je na drugoj strani uzvratio Pikok.

Najava meča:

Crno-beli su već obezbedili plasman u Top 16 fazu ovog takmičenja, pa im do kraja grupne faze ostaje da igraju za što bolji plasman na tabeli. I Burž i Partizan imaju skor 5-3 posle osam odigranih utakmica.

Francuski Burž, u čijim redovima nstupa i nekadašnji prvotimac crno-belih Danilo Anđušić, je dužnik Partizanu pošto ih je u prvom meču u Beogradu krajem oktobra savladao sa 89:76. Evo zašto je još važno da crno-beli dobiju ovaj meč.

Trener crno-belih Sašo Filipovski istakao je da utakmica u Francuskoj najbitnija do sada u Evrokupu.

- Ovo je do sada najbitniji duel u Evrokupu. Znamo da je važna utakmica i daćemo sve od sebe. Potrošili smo mnogo energije na prošloj utakmici u ABA ligi protiv Mege i pre svega se nadam da ćemo imati dobro putovanje, jer je put jako težak. Burž ima odličnog trenera koji više godina radi tamo, igrači se dobro poznaju i znaju da se izvuku iz situacije koje su naizgled problematične - rekao je Filipovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    15. decembar 2020 | 23:34

    Ovo je zabrinjavajuce. Zvezda i Partizan nakupili stranaca, stranaca koje nece nijedan ozbiljniji tim i daju im velike novce. Umjesto da se pitamo gdje ide nasa košarka mi se radujemo da izgubi Zvijezda ili Partizan. Ima li ludjeg naroda od nas. Ja naijam za Zvezdu a protiv Partizana navijam jedibo i samo kada igra protiv Zvezde.

  • coach

    15. decembar 2020 | 23:50

    Dule je juce sve bio u pravu za oba kluba. Ne zna se koji gore igra a sve neki stranci...

  • Nusknvp

    15. decembar 2020 | 22:19

    Od ove ekipe Dule bi zadrzao samo Jaramaza (os njega bi napravio Vestermana licno), Trifunovica (njemu bi sigurno pruzio sansu) i od stranaca eventualno Pejdza. Toliko o tome kakav tim imamo sa duplo vecim budzetom nego u Duletovo vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA