≫ 

FIBA želi NBA igrače na Olimpijskim igrama

Da li će najbolji igrači sveta igrati na Igrama zavisiće od mnogo faktora

  • 1
Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: fiba.basketball

Svetska košarkaška federacija FIBA nada se i želi da ima na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. najbolje košarkaše sveta. Zato je i generalni sekretar FIBA Andreas Saklis istakao da veruje da će se NBA lioga završiti pre Igara u Tokiju.

Finalni kvalifikacioni turniri biti održani od 22. juna do 4. jula u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji, dok Olimpijske igre počinju 23. jula i traju do 8. avgusta.

NBA liga počinje 22. decembra, a trebalo bi da se završi do 16. maja regularni deo, dok je plej of planiran od 22. maja do 06. jula. 

- Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima -, rekao je Caklis.

On je dodao da je cilj FIBA da se pronađu dogovori za sve probleme.

"S naše strane, uveć će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu - kaže Caklis.

Video: Mali, ti to hoćeš mene da blokiraš? Može, ali juče: Jokić preko Lebrona za vođstvo Denvera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    17. decembar 2020 | 15:30

    Žele oni ... Kakav su sitem kvalifikacija napravili gledaće majstore iz Švajcarske isl. Bezpbrazni idioti koji nažalost odlučuju o svetskoj sudbini košarke. Doduše, svi jači savezi su trebali da ih bojkutuju, pa neka igraju basket sa Šiptarima i Švajcarcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA