≫ 

Radonjićeva Zvezda zasijala u drami, PAO je pao u Beogradu!

Crveno-beli zabeležili važan trijumf u napetoj završnici - 74:71

  • 82
KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 17. kolu Evrolige pošto je u Beogradu nakon drame savladan Panatinaikos sa 74:71. Probudili su se crveno-beli pod palicom Dejan Radonjića i to nije sprečio ni sjajni Nemanja Nedović koji nije mogao sam u Beogradu.

Ponovo je postojala bojazan da će Zvezda ostati u raspoloženju iz Rusije i Laktaša, pogotovo kada je gost povezao šest poena na startu susreta. Ipak, crveno-beli su držali priključak, pritiskala PAO koji je sve manje ličio na ekipu koja će držati konce u ovom susretu.

Izabranici Dejana Radonjića su preuzeli prednost pri kraju prve četvrtine i nisu je ispuštali, naprotiv, ona je samo rasla. Za to su najzaslužniji Volden i Dobrić koji su trojkama rušili zonsku odbranu grčke ekipe. Kada su se oni povukli, na scenu su stupili Kolom i mladi Radanov koji je dobio prve minute u Evroligi ove sezone.

Radanov je odlično odigrao odbranu, u četiri napada isparirao protivniku što je rezultovalo poenima na drugoj strani. Kolom je doprineo u ofanzivi sa dve vezane trojke kada je već bilo +16 za crveno-bele. Grcima je pomogao bonus tada i došli su do prihvatljivi 11 razlike sa čime se otišlo na poluvreme.

Treća četvrtina je bila krajnje neefikasna, a u prilog tome govori da je u prvih četiri i po minuta bio fudbalski rezultat - 1:0. Nije ništa bolje bilo u nastavku osim što je Zvezda dobila novo oružje u vidu Rita koji je povezao nekoliko dobrih poteza na oba kraja terena. Deonica je završena rezultatom 9:9.

Čekao se udar protivnika i on je počeo da nadolazi na tri minuta do kraja. Spuštao je Panatinaikos razliku lagano da bi se u poslednji minut ušlo u veliku dramu. Papapetru koje bio glavni protagonista povratka grčke ekipe, jedno je poravnao rezultat a drugi put je na pet sekundi do kraja približio svoj tim na samo jedan poen zaostatka, ali nisu se dali crveno-beli i uspeli su da se održe do konačne pobede.

Najbolji u timu Zvezde bio je Volden sa 17 poena, 14 je dodao Kolom, a Dobrić je ubacio 11 poena. Kod gostiju Papapetru se tek probudio u poslednjih pet minuta i došao do 20 poena, ali pre toga je Nemanja Nedović sam morao da gura, te je završio meč sa 16 ubačenih poena.

Crvena zvezda - Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Crvena zvezda: Obrajant 5, Volden 17, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 4, Kolom 13.

Panatinaikos: Mek 5, Papajanis 5, Bohoridis, Papapetru 20, Kaselakis 3, Kalaicakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sent-Ros 2.

Tok meča:

4/4

10. minut (74:71) - Sve što se gradilo brzo je palo. Pogađa Panatinaikos trojku i poravnava rezultat. Bori se Zvezda, pogađa Obrajant dva slobodna! Vrlo važna dva slobodna bacanja! Pogađa ponovo Papapetru na pet sekundi do kraja i vraća na -1. Ide brzi faul gostiju nad Davidovcem koji je precizan sa penala oba puta. Nije šutnuo Nedović, Zvezda je pobedila!

9. minut (68:65) - Posle tajm-auta novi poeni PAO koji je prišao na samo tri poena razlike pošto je Papapetru pogodio uz slobodno bacanje. Biće drame.

8. minut (68:62) - Gazi Volden aut liniju. Crveno-beli greše pod pritiskom već treći put, a onda i posle dobre odbrane ističe vreme za prenos lopte. Najslabiji momenat Zvezde još od samog starta utakmice.

7. minut (68:62) - Tehnička greška za trenera Vovorasa - Kolom pogađa slobodno. Četvrti faul Dobrića je usledio posle čega je Vajt iskoristio priliku za penala (2/2). Brzo je PAO spustio na -6, ide tajm-aut.

6. minut (65:55) - Obrajant pogađa jedno slobodno iz dva pokušaja. Usledila je serija faulova na obe strane, ali je gost bio u bonusu tako da je Kolom imao priliku sa penala i iskoristio je (2/2).

5. minut (62:54) - Kolom za tri! Ponovo je +10! Novi tajm-aut. Tri ofanzivna skoka i tri napada za PAO koji je upravo iz trećeg preko Papapetrua poentirao.

4. minut (59:52) - Nedović krade loptu Dobriću iz zakucava u kontri.

3. minut (59:50) - Prošetao se Volden do obruča, a već posle novog napada mogla je da se vrati dvocifrena prednost ali je Kuzmić promašio zicer.

2. minut (57:50) - Promašaj Jagodić-Kuridže za tri poena, nakon čega je Nedović uzvratio istom merom, ali je Papajanis dobio faul pod košem. Fantastična reakcija Kuzmića u odbrani koji je uzeo živu loptu Meku.

1. minut (57:50) - Loše otvaranje crveno-belih i 4:0 serija Panatinaikosa. Radonjić mora da zove tajm-aut pošto se protivnik vratio na jednocifrenu razliku.

3/4

10. minut (57:46) - Kuzmić kontroliše defanzivni skok ali je neorganzivan napad sačekao sirenu i nije uspeo da uputi šut ka protivničkom obruču. Nije bilo promene do kraja četvrtine koja je završena sa 9:9.

9. minut (57:46) - Opet je Panatinaikos prešao u zonsku odbranu što je dalo rezultat, ali Mitoglu je napravio faul u napadu pošto se kretao u bloku.

8. minut (57:46) - Kolom pogađa jedno slobodno, a Kazelakis uzvraća na drugoj strani sa distance. Ipak, Rit je pronašao svoj ritam i zakucavanjem nastavlja da pleni igru.

7. minut (54:41)  - Nakon tajm-auta PAO nije uspeo da poentira, ali zato jeste Rit za +15. Tajm-aut Panatinaikos uslovio je dobar napad gostiju, te zakucavanje Mitoglua.

6. minut (52:39) - Bentil je razmrdao uspavano utakmicu, a onda je Rit, koji je ušao samo 20 sekundu pre, pogodio trojku!

5. minut (49:37) - U bonusu su igrači Panatinaikosa. Ponovo nema poena.

4. minut (49:37) - Nema poena pa nema, ali je Zvezda u prednosti tako da je i to dobro.

3. minut (49:37) - Samo 1:0 u tri minuta igre.

2. minut (49:37) - Dobra odbrana Zvezde se nastavlja. Jagodić-Kuridža je otvorio poenterski niz sa slobodnog bacanja (1/2).

1. minut (48:37) - nije bilo poena prvom minutu igre, nekoliko konfuznih napada je obeležilo početak treće četvrtine.

2/4

10. minut (48:37) - Jedna strašno nesmotrena greška dala je krila protivniku iz Grčke koji je posle loših minuta uspeo da poveže još dva poena, ali Zvezda ide na poluvreme sa +11.

9. minut (48:35) - Kako igra Aleksa Radanov! Odigrao je jedan na jedan i pogodio za tri poena za najvećih +16!  Nakon toga PAO vezuje dva dobra napada, te dobija slobodna bacanja.

8. minut (45:31) - Volden i Nedović na obe strane polažu loptu, a onda Amerikanac upisuje i asistenciju za Davidovca.

7. minut (41:29) - Blic protivnika preko Papapetrua malo je omeo crveno-bele, Dobrić je zaradio treću ličnu grešku. Ušla je Zvezda u bonus tako da je Radanov poslao Vajta na slobodna bacanja za mini seriju protivnika.

6. minut (41:25) - Ni posle tajm-auta Panatinaikos se nije probudio, Ognjen Dobrić za tri serija 9:0!

KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos Foto: MN Press

5. minut (38:25) - Preuzima Kolom palicu od Voldena. Španac pogađa drugu trojku za redom, a onda i Dobrić za tri, 13 poena prednosti za Zvezdu!

4. minut (32:25) - Definitivno Radanov ima motiv više, a to pokazuje sjajnom igrom u odbrani - zaustavljen nalet PAO trojkom Koloma!

3. minut (29:23) - Serija Panatinaikosa od 5:0, ne sme Zvezda da se opušta previše protiv grčke ekipe, te je Dejan Radonjić zvao tajm-aut da to i objasni svojim izabranicima.

KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos Foto: MN Press

2. minut (29:18) - Ne sme se Nedović puštati, a to se ukazalo i posle pogođene trojke. Ipak, Radanov je prvo pogodio a onda ponovo odradio dobro posao u odbrani protiv Meka.

1. minut (25:15) - Izgubljena lopta za goste. Jasno je da ni oni nisu očekivali ovaj impuls Zvezde koja je dodatno uvećala svoju prednost preko Jagodić-Kuridže za +10!

1/4

10. minut (22:15) - Vrhunska odbrana Radanova na Papatruu koja nije uslovila nove poene pošto su Obrajantu svirani koraci. Dva slobodna bacanja za Bentila i oba uspešno realizovana i to bi bilo to što se tiče prve četvrtine. Voldenove trojke su napravile razliku.

9. minut (22:13) - Ponovo Volden za tri! Grci ne postavljaju loše odbranu, ali Amerikanac drugi put iznalazi prostora za šut. Aleksa Radanov je prvi put u igri u Evroligi. Volden ponovo za tri! Kakva sekvenca!

8. minut (16:13) - Prvi poeni Nedovića za novu izjednačenje na meču, ali Volden uzvraća trojku preko ruke!

7. minut (13:10) - Prva prednost Zvezde u meču - Davidovac iz reketa. Forsira Vajt i ne postiže ništa sa tim. Panatinaikos je u bonusu, posle faula Volden ide na penal liniju i pogađa oba puta.

6. minut (9:10) - Dobrić konačno za tri! Posle televizijskog tajm auta, promašaj Vajta koji kažnjava Obrajant koji je ušao u igru. Samo je jedan poen razlike.

5. minut (4:10) - Prvi do dvocifrenog učinka stiže gost.

4. minut (4:8) - Papajanis, centar grčke ekipe, upisuje prve poene na zakucavanju, a onda u odbrani rampom zaustavio Davidovca. Kuzmić već sledeći napad skače u ofanzivi i poentira.

3. minut (2:6) - Na startu utakmice samo poeni izvan reketa, i to samo se samo tresla mrežica domaće ekipe do momenta faula nad Kuzmićem koji je pogodio oba slobodna bacanja.

2. minut (0:3) - Vajt nije uspeo da upiše nove poene, sa druge strane Dobrić nastavlja sa ulogom protagoniste, ali i drugi minut je prošao bez poena crveno-belih.

1. minut (0:3) - Prva petorka Zvezde Davidovac, Volden, Kuzmić, Dobrić i Jagodić-Kuridža. Meč otvara PAO sa trojkom Arona Vajta, a onda dva promašaja Dobrića sa linije za tri poena.

Pre meča:

Donela je Zvezda probleme sa rosterom i u meč sa grčkim predstavnikom. Radonjiću na raspolaganju neće biti Džordan Lojd koji je u karantinu zbog koronavirusa. U kombinaciji za meč nema ni Lendrija Noka koji nije spreman za takmičarski ritam, kao ni Marka Simonovića i Lengstona Hola.

- Spremamo se za duel sa Panatinaikosom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu, uz opterećenja koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u sredu naš maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bi upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju - rekao je između ostaloga Dejan Radonjić pred duel sa PAO.

Meč sa Igokeom je bio za zaborav. Crveno-beli su imali minus od preko 30 poena razlike u jednom momentu, ali Radonjić je u petak tek vodio prvi trening pa se očekuje impuls protiv grčkog tima.

Panatinaikos u svom sastavu ima nekoliko sjajanih igrača, između ostalih Nemanju Nedovića koji je briljirao u prošloj partiji Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • takoje

    30. decembar 2020 | 21:26

    Kolom bolji od Hola 100 puta

  • Prcko prca a grobarka...

    30. decembar 2020 | 21:52

    Grobarska je tuga pregolema, a tek jad i zavist...

  • K4shin

    30. decembar 2020 | 19:55

    Kad se jave grobari koji su poznati po gepekovanju sudija, e onda znas da si ,,sramota" Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA