≫ 

Lazićeva šuterska eksplozija: Od najgoreg igrača Evrolige, do najpouzdanijeg trojkaša Zvezde

Ovako je kapiten crveno-belih odgovorio na kritike

  • 8
branko lazić Foto: MN Press

Crvena zvezda u ovom trenutku ima šutera kojem bi čak i Džordan Lojd pre dodao da "opali" trojku nego što bi sam šutnuo iz bilo koje pozicije. Taj toliko pouzdani "skorer" je "preko noći" postao niko drugi do Zvezdin specijalista za odbranu, Branko Lazić.

I zaista, ako pogledate Lazićeve šuterske brojke, pre svega one u koloni za tri poena, videćete da je on daleko najpouzdaniji Zvezdin trojkaš u desetak poslednjih mečeva na svim frontovima.

Lazić je svoju neverovatnu šutersku formu potvrdio i u meču Kupa Radivoja Koraća sa Radničkim, ekspresno je nanizao četiri trojke iz pet pokušaja, sa 17 poena je bio najefikasniji igrač, a da to nije nikakva slučajnost svedoče i njegova izdanja u ABA ligi i Evroligi.

Naime, na prethodna dva meča u Regionalnom takmičenju, u derbijima protiv Mege i Mornara, Zvezdin kapiten je bio perfektan u šutu van linije 6.75 metara - pogodio je svih šest šuteva!

I to, protiv Mege 2/2, a protiv Barana 4/4.

Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

I u Evroligi je polako uhvatio ritam, i tu beleži konstantne brojke, pošto je na prethodnih pet duela u najjačem takmičenju gađao za tri 6/10, zapravo su to četiri meča, jer protiv Asvela nije ispalio nijedan šut za tri poena.

Zbirno, gledajući poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, uključujući i duel sa Radničkim, Lazić je imao zaista impresivan učinak za tri - 12/14!     

Slučajnost ili ne, tek, šuterska eksplozija Lazića krenula je negde baš od meča sa Fenerbahčeom posle koje je on, statsitički, pao na poslednje mesto u Evroligi kada je u pitanju individualni učinak pojedinaca.

Ktitike na njegov račun su se tada opet multiplicirale, ali je Lazić nevernim Tomama odgovorio na najbolji mogući način i osim toga preporučio se Radonjiću i saigračima u nastavku sezone kao možda i najpouzdaniji trojkaš u ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    12. februar 2021 | 15:58

    Hahahaha protiv radničkog i mege a gde je protiv fenera Reala CSKA ......

  • odmah u nba

    12. februar 2021 | 15:18

    ma nema sta..masina za koseve ..u namjestaljkama--kao i svi drzavni pogoni u crveno belom..

  • m

    12. februar 2021 | 16:07

    Za neznalice i ljude sa lošim predubeđenjima. Lazić je uvek imao precizan šut ali ga slabo koristi. Njegova trojka u EL je išla do 50% po sezoni. Ove sezone je na početku lošije šutirao pa je na samo 33,3% što je ipak odličan procenat jer je imao puno uvaljenih "koski" u 2-3 sekunde do kraja napada. Npr. Džordan Lojd je na ispod 30%, a Beron je bio na oko 40% prošle sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA