“Ko je rekao da me nije briga?“: Jokića pitali šta misli o pričama o MVP-ju, pa nasmejao novinare

Srpski košarkaš, logično, bio je vrlo raspoložen posle pobede svog tima protiv Čikaga

  • 7
Nikola Jokić Foto: Youtube / Printscreen

Ekipa Denver Nagetsa uspela je da posle produžetka slavi protiv Čikago Bulsa. Meč je bio vrlo neizvestan, zapravo su gosti imali kontrolu tokom većeg dela utakmice, ali je trojka Džamala Mareja za dodatak nekako preokrenula stvari na vodenicu Jokićevog tima.

Srpski košarkaš se potrudio da pojasni na koji način je uspeo da pronađe Džamala Mareja za pobednički šut.

- Džamal i ja imamo akciju, koju smo pokušali da odigramo i ovaj put. Obično tu dođe do preuzimanja, on je pokušao isprva da šutira, ali nije mogao. Imali smo dosta vremena do kraja napada. Video sam da je odbrana Čikaga stala, okrenuo sam se ka Mareju, dodao mu loptu, ovaj je fintirao i potom pogodio za tri poena. Sve se dogodilo zbog Fakunda Kampaca, koji je ukrao loptu – rekao je Jokić.

Potom je na čistom srpskom jeziku prokomentarisao dešavanja sa utakmice i pohvalio Fakunda Kampaca, koji je ukrao loptu i omogućio njegovom timu da zapravo dođe do velikog preokreta i pobede.

- Mislim da su oni imali kontrolu utakmice sve vreme, mi smo imali lošu energiju, nismo trčali, nismo izlazili da zasmetamo. Gubili smo 14 razlike sedam-osam minuta pred kraj. Fakundo je uzeo loptu na kraju, Marej je pogodio tu trojku... I produžetak je bio gust, vodili smo sedam-osam razlike. Oni su se brzo vratili, ali eto, završili smo na kraju utakmicu i to je najvažnije za tim – dodao je srpski igrač.

Upitali su Jokića šta misli o tome što je trenutno prvi kandidat za titulu najkorisnijeg u ligi. U ranijim izlaganjima je srpski igrač rekao da ga ne zanimaju individualna priznanja, pa je početak izlaganja bio pomalo šokantan za novinare.

- Ko je rekao da me nije briga? Ha-ha, samo sam hteo da vidim tvoju reakciju. Lepo je, saigrači mi veruju, trener mi veruje, svi mi veruju. Tako da je sjajno imati toliku podršku iza sebe, mnogo znači. Kul je – rekao je Jokić.

Potom se osvrnuo na nedavno oboreni rekord franšize po broju dabl-dabl učinaka. Ističe Jokić da mu je drago što je to učinio i raduje se nastavku sezone.

- Pa eto, oborio sam taj rekord legende Nagetsa, Dikembea Mutomba, koji je ostavio veliki trag. Imamo još jednu utakmicu kući, pa tri u gostima. Biće zanimljivo, drago mi je što smo sada više kući, jer smo putovali dosta u prvom delu sezone – zaključuje srpski igrač.

Video: Protivnici nisu znali gde se nalaze: Jokićev novi tripl-dabl, pretekao je legendu i ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQLELE

    20. mart 2021 | 09:31

    Gledao sam utakmicu preko ESPN a, dok nasi prenose neke leve NBA ekipe i niko ih ne gleda, ( jadni komentatori) . Nije tacno da je iz akcije data trojka. Vec je sebicni Marej, pokusavao na trojci da se oslobodi igraca i preko ruke sutne. Kada je video da ne moze, brze bolje se oslobodio lopte ,ka Jokicu, a ovaj krenuo na ulaz ka košu. I umesto da ga puste do kraja,dva igraca brane kos, a Jokic nekom cudesnom piruetom dodaje Mareju koji je sam i Trojka

  • Bosiljka

    20. mart 2021 | 11:47

    Bio je i ostao skroman, u tome je ta njegova magija.. Naravno da zna da ceni sebe.. JOKIĆ će ući u legendu košarke.

  • Mile

    20. mart 2021 | 13:51

    Ne znam na koliko utakmica mu je nedostajao jedan skok ili asistencija za tripl dabl ali mnogo ih je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA