≫ 

Art Basket savladao Crvenu zvezdu, majstorica odlučuje o prvaku Ženske košarkaške lige Srbije

Devojke iz Mega Fektorija su zahvaljujući sjajnoj trećoj deonici odnele trijumf u drugom meču finala

  • 0
ŽRK Art Basket Foto: KSS

Sjajna sezona u ženskoj konkurenciji u košarci završiće se majstoricom za titulu prvaka Srbije! Devojke iz Art Basketa, koje su pre samo nekoliko nedelja došle do trofeja u Kupu Milan Ciga Vasojević, pokušaće da kompletiraju duplu krunu u trećem meču protiv Crvene zvezde, nakon što su danas slavile na domaćem terenu – 69:64.

Meč u Mega Fektoriju bio je prepun preokreta. Crvena zvezda je bolje otvorila meč i imala je solidnu zalihu na poluvremenu (26:33), ali je Art Basket odigrao gotovo perfektnu treću deonicu u kojoj je ograničio tim crveno-belih na pet poena.

U jednom trenutku je prednost Art Basketa iznosila sjajnih +18 na početku poslednjih deset minuta, ali je Zvezda u samoj završnici došla na samo posed zaostatka. Za kompletan preokret vremena ipak nije bilo, pa se vraćamo u dvoranu Crvene zvezde za majstoricu kroz nekoliko dana.

Najzaslužnija za pobedu Art Basketa bila je Katarina Zec sa 14 poena i sedam skokova, a odlična je bila Višnja Stefanović sa dva poena manje. Na drugoj strani, u timu crveno-belom dresu se istakla Nadežda Nedeljkov dabl-dablom od 20 poena i deset skokova. Dvocifrena je bila Ivana Katanić sa 16 poena i pet uhvaćenih skokova.

Video: Edžim ubacio 15 poena za manje od četiri minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA