NBA liga je noćas stala da se pokloni Raselu Vestbruku, oborio je rekord star 47 godina!

Kombo bek Vašingtona upisao 181. tripl-dabl u karijeri i izjednačio se sa legendarnim Oskarom Robertsonom

  • 1
rasel vestbruk Foto: Tanjug/Ap

Još jednu čudesnu utakmicu odigrao je Rasel Vestbruk, možda i najbolju i najznačajniju ove sezone, istorijsku svakako, jer ne samo da je, uz Bredlija Bila (dao 50 poena), ključno doprineo pobedi nad direktnim rivalom za doigravanje Indijanom u produžetku, i ne samo da je udario rampu na eventualni pobednički šut Pejsersa, već je uspeo ono o čemu već dugo sanja i iščekuje - izjednačio se sa Oskarom Roberstonom po broju tripl-dablova u karijeri!

Vestbruk je protiv Pejsersa u statističke kolone uneo 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija, bio mu je to 181. tripl-dabl i njime je konačno stao uz rame sa legendarnim Roberstonom koji je sedamdesetih godina u dresu Sinsinatija i Milvokija postavio ovaj rekord - star 47 godina.      

Vestbruk će meč sa Indijanom sasvim sigurno pamtiti dok je živ, jer je i pogodio odlučujuće penale za pobedu, a onda je i blokirao Laverta pri šutu za tri poena u poslednjoj sekundi produžetka sjajnog meča. Bolji kraj ovakve utakmice Vestbruk nije mogao ni da zamisli.

Na kraju je kao uspomenu uzeo loptu kojom je sustigao Roberstona i dugo potom primao čestitke od svih aktera utakmice.

- Volim njegov duh, njegovu energiju. Zaista nam mnogo pomaže da budemo bolji tim i ta njegova blokada na kraju, taj njegov skok, pri šutu rivala za pobedu, šta reći. To su sve veliki momenti i to su sve veliki timski trenuci. To je Rasel, on je takav od kada ga znamo - rekao je posle meča trener Vizardsa Skot Bruks.

Ponosan je bio Vestbruk na svoje dostignuće koje će biti teško potući u narednim godinama.

- Svaki put kada kročim na teren trudim se da ostavim svaki atom snage. I kada završim, mogu da se osvrnem iza sebe i niko ne može da mi kaže da nisam bio na najvišem nivou svaki put ili da sam olako shvatao utakmice - poručio je budući novi tripl-dabl rekorder najjače lige na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    9. maj 2021 | 10:49

    Одлучен МВП... по тамошњим критеријумима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA