Zar se išta drugo očekivalo? Midlton odigrao utakmicu karijere, Milvoki "oterao" Netse u sedmi meč

Da li će sve utakmice u ovoj seriji dobiti domaćini ili će Baksi napraviti veliki brejk u odlučujućem susretu?

  • 0
Nets Bucks Basketball

Jeffrey Phelps

Luda serija između Bruklina i Milvokija nije drugačije mogla ni da se završi - igraće se sedma utakmica za dva dana, koja će odlučiti o tome ko će u finale Istočne konferencije! I jedan i drugi tim suvereno drže domaći teren i videćemo da li će Netsi uspeti da ga sačuvaju u završnom obračunu ili će Baksi napraviti veliki brejk. Sve u svemu, večeras je bilo lagodnih 104:89 za domaće.

Večeras je zablistao Kris Midlton, koji je odigrao partiju karijere, a pomagali su mu standardno moćni Janis Adetokunbo i sjajni Džru Holidej, koji su sveukupno ubacili 89 od ukupno 104 poena svoje ekipe. Dakle, da su samo oni igrali večeras za Milvoki, bilo bi barem nerešeno i otišli bismo u produžetke.

Midlton je ubacio čak 38 poena i odigrao je najefikasniji meč u svojoj plej-of karijeri. Iz igre je šutirao odličnih 11/16, dok je Janis Adetokunbo uz 30 poena uspeo da upiše 17 skokova. I Holidej je bio efikasan postigavši 21 poen uz osam uhvaćenih i pet podeljenih lopti saigračima. Inače, Midlton i Adetokunbo postali su prvi par u NBA plej-ofu još od Šakila O'Nila i Kobija Brajanta koji su na jednoj utakmici imali po 30 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, videli smo raspoloženog Kevina Duranta sa 30 poena i 11 uhvaćenih lopti, sa polovičnim učinkom na šutu - 15/30. Harden je doprineo koliko je mogao, postigavši 16 poena.

Već od samog starta, Milvoki je krenuo izuzetno jako. Niko iz ekipe Bruklina nije mogao da zaustavi Janisa Adetokunba, iako su ga beskonačno mnogo puta slali na liniju za slobodna bacanja. Uspelo je "grčko čudovište" da ubaci 11 poena već u prvoj četvrtini i bio je najzaslužniji za dvocifrenu prednost u ranoj fazi utakmice. U nastavku se donekle trgao Harden, ali je bilo očigledno da je "rovit" i utakmica je nastavila da teče sličnim tokom.

Uz pomoć Duranta, Netsi su u jednom momentu došli na samo pet poena zaostatka, ali je Midlton bez pardona rešetao koš. Uoči poslednjeg kvartala, domaći su imali prednost od 11 poena, koju su na kraju i održali serijom 14:0, kojom su prelomili utakmicu, otišavši na 96:77 na šest minuta pred kraj.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA