Jelena Bruks isprozivala sudije posle krađe koja nije pomogla Špankinjama

Samo korak deli naše devojke od medalje, posle herojske pobede nad domaćinom Eurobasketa

  • 5
Jelena Bruks, Srbija Foto: MNPress

Košarkašice Srbije su uspele da savladaju Španiju sa 71:64, te su tako trasirale svoj put u polufinale Evropskog prvenstva, gde će ih čekati Belgija. A sve su oči uprte ka sudijskoj trojci, koja je ogromnom greškom umalo donela pobedu domaćinu turnira.

Selekcija Srbije je do pobede došla tek nakon produžetka, a ogromna drama je viđena u poslednjih nekoliko sekundi regularnog dela, Uvinja je dobila faul na 1.5 sekundi do kraja utakmice, a sudije su pokazale i dva bacanja na zaprepašćenje svih iz Srbije.

Uvinja je pogodila prvo bacanje, dok je drugo promašila i rezultat na semaforu je pokazivao 62:62 nakon 40 minuta igre.

Kapiten naše reprezentacije Jelena Bruks otkrila je za RTS da devojke uopšte nisu spavale protekle noći i da su načinile ogroman uspeh.

- Nažalost, nismo. Niko od igračica nije mogao da spava. Uzimali su se i melatonini i sve se uzimalo, ali su devojke, kao i ja, spavale samo dva sata. Uspele smo ponovo da pogledamo našu utakmicu od sinoć na njihovom programu. Bilo je malo lakše gledati je posle, imamo dva dana do polufinala i imaćemo vremena da odmorimo - rekla je Bruks nakon izuzetno iscrpne noći.

Dok o sudijama i njihovim odlukama nije ni želela da priča.

- Ne želim da se vraćam na to. Situaciju 'Lopta ne laže' sam imala sa istim tim sudijom na utakmici protiv Crne Gore. Desilo se da su šutirale dva bacanja i oba promašile. Takva situacija je bila i juče, nas je Bog pogledao i mi smo zaslužile da idemo u polufinale.

Jelena Bruks Foto: MN Press

- Ovo je bila nerealna odluka sudije, ali nije uspeo da ih vrati u život i donese pobedu Španiji, tako da je Srbija u polufinalu - dodala je Bruks i potom se osvrnula i na narednu utakmicu protiv Belgije u polufinalu Evropskog prvenstva.

- Kao što sam rekla na početku prvenstva, idemo utakmicu po utakmicu, sada imamo Belgiju ispred nas, ali maksimalan fokus je na našu igru i šta mi treba da uradimo na terenu da bismo pobedile tu utakmicu - zaključila je Bruks u svom izlaganju.

Video: Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu u poslednjoj sekundi: Finiks kao pravi feniks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA