≫ 

Avramović se poklonio Teu: "Primerom pokazuje kako se odnosi prema reprezentaciji"

I Aleksa je sinoć bio sjajan i bio je drugi najefikasniji iza plejmejkera Virtusa

  • 5

Košarkaši Srbije odigrali su pravi triler meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Letonije i posle velike drame (101:100) stigli su do trijumfa na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci koje se 2023. godine igra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu.

Jedan od najboljih pojedinaca na parketu beogradske dvorane bio je košarkaš Partizana, Aleksa Avramović, koji je uz nekoliko važnih trojki i prodora davao nadahnuće timu u trenucima kada nije išlo baš najbolje.

Aleksa je bio naš drugi najefikasniji pojedinac sa 17 ubačenih poena, a na sve je dodao pet skokova i sedam asistencija. Proveo je ubedljivo najviše vremena na terenu od svih igrača, čak 33 minuta.

- Mnogo teška utakmica protiv ekipe koja je igrala bez dvojice važnih igrača, Bertansa i Porzingisa. Nije bio njihov najjači sastav, ali oni imaju te sisteme u napadu, gde smo mi znali dosta tih akcija koje oni igraju. Imali smo veoma kratak vremenski period da "pohvatamo" te sisteme u odbrani. U napadu smo igrali fantastično, 101 dati koš, mnogo poena iz tranzicije, otvorenih trojki. Veoma važni poeni Dangubića i Ristića na 2+1, Kuridže, koji je imao šut za dva iz ćoška, Teov iznuđen faul... - komentarisao je Avramović važne detalje meča.

Rođeni Čačanin ističe da su svi reprezentativci dali sve od sebe i da su odigrali onoliko koliko su bili u mogućnosti. Na kraju je to bilo dovoljno za trijumf.

- Veoma važno je što smo ostali smireni, oni su pogađali neke neverovatne šuteve, Lomaš je odigrao fantastičnu utakmicu i nosio ih je. Otvorio je meč sa dve trojke, brzo je stigao do dvocifrenog broja poena. Bilo ga je vrlo teško zaustaviti, ali Bože moj... Odigrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku, svaki igrač je dao svoj maksimum. Svi su dolazili iz klubova, imali smo malo vremena da se spremimo, mnogo informacija za kratko vreme... Izborili smo se, idemo na pobedu u Belgiju - dodao je Aleksa.

On se potom osvrnuo na primer koji Miloš Teodosić svojim nastupima za reprezentaciju daje ostalima.

- Isto, oni su još uigraniji tim od Letonije. Mislim da kvalitetom smo ispred njih. Imamo sjajnog plejmejkera Miloša Teodosića, koji se godinama odaziva reprezentaciji, nebitno da li su to Olimpijske igre ili kvalifikacije za Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Njemu svaka čast na tom odnosu, pokazuje primerom kako se odnosi prema reprezentaciji. To nas mlađe podiže stvarno. Sa ovim pristupom i sa malo manje grešaka, mislim da ćemo pobediti - zaključio je Avramović.

Srbija naredni meč igra protiv Belgije u gostima u nedelju sa početkom od 15.30 časova. Pobeda na tom susretu umnogome bi približila našu zemlju plasmanu u narednu fazu kvalifikacija, gde idu tri prvoplasirane ekipe.

Video: Kapiten Teodosić posvetio pobedu bivšem saigraču iz reprezentacije Jelovcu koji bije bitku za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    26. novembar 2021 | 09:01

    Teodosicu, ti si primer svima kako treba da se odnosi sportista prema dresu reprezentacije, iako si mogao da odmoris i poradjas zenu ili da potkivas konje, ti si izabrao da budes vodja i sa ovim mladim momcima das sve od sebe.

  • rezim

    26. novembar 2021 | 09:47

    kad vidis da selekciju cine u vecini partizanovci znaj da je uspjeh zagarantovan.dokazano 1000 puta,tacka

  • Oki

    26. novembar 2021 | 11:09

    Izgleda da ce Obradovic i ovog da napravi igraca ,na pocetku sezone nije tako delovalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA