≫ 

Amerikanci pali u kvalifikacijama: Bivši košarkaš Zvezde učestvovao u kiksu SAD

Jedina svetla tačka tima bio je iskusni bivši plejmejker Bostona, Ajzea Tomas, koji je ubacio 21 poen uz 10 asistencija

  • 0
Ajzea Tomas Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživela je neprijatnost u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto su na gostovanju Meksiku poraženi sa 97:88 i sada je pitanje - da li ova ekipa može tek tako protiv ostatka kontinenta?

Nikoga na terenu iz NBA lige nismo videli i obećanje od strane čelnika tog Saveza je ispunjeno. Nema zvezde i svi su prilično mladi na terenu, osim par iskusnih i prekaljenih asova koji nemaju više mesta u najjačoj ligi na svetu.

Primiti skoro 100 poena od Meksika, kojem takođe nisu igrale glavne uzdanice, zaista je previše.

Treća četvrtina je i presudila ovaj susret. Za samo 10 minuta, Amerikanci su primili 31 poen i tako krenuli u sunovrat.

Jedina svetla tačka tima bio je iskusni bivši plejmejker Bostona, Ajzea Tomas, koji je ubacio 21 poen uz 10 asistencija.

Ipak, sa druge strane je bio prilično nepoznati Mendez Valdez koji je sa 27 poena uz šest asistencija i dva skoka bio ubedljivo najbolji igrač Meksika.

U gostujućem sastavu je bio i bivši igrač Crvene zvezde, Emanuel Teri, koji je igrao nešto manje od 16 minuta i za to vreme ubacio četiri poena.

Ekipa je sastavljena sa igračima sa koledža ili filijala NBA ekipa i uspeh prilično teško dolazi protiv timova koji ipak imaju dosta iskusnije sastave.

Ipak, i pored ovog poraza, vremena još uvek ima dosta, u grupi D je odigrano tek dva meča i SAD imaju skor 1-1. Samo četvrti ne prolazi u drugi krug kvalifikacija.

Video: Novak Đoković o četvrtfinalnom duelu sa Kazahstanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA