≫ 

Micić presudio Zvezdi u poslednjoj sekundi, Efes preživeo u drami!

Crveno-beli ispustili trijumf u Istanbulu, a bili su tako blizu...

KK Crvena zvezda, Branko Lazić, Luka Mitrović Foto: MN Press

Velika šteta! Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da slave u Istanbulu nakon što je Vasilije Micić u poslednjem napadu, u poslednjoj sekundi, iznudio faul i pogodio penale koji su doneli Efesu pobedu od 84:83.

Šta reći, osim još jednom - šteta. Zvezda je vodila tokom skoro čitavog drugog poluvremena i kontrolisala situaciju protiv nervoznog šampiona Evrope, ali... Ne baš najbolji finiš.

U poslednja dva napada je Nikola Kalinić promašio dva penala, a Vasilije Micić se u poslednjim sekundama zaleteo ka obruču, dobio faul i pogodio oba slobodna bacanja za 84:83.

Micić je završio meč sa 21 poenom i skoro sve je dao u drugom delu igre. Od njega je efikasniji bio samo Tibor Plajs sa 23 poena uz sedam skokova.

U redovima tima sa Malog Kalemegdana, Kalinić je upisao 20 poena uz pet asistencija i dva skoka, a ispratio ga je Branko Lazić sa 13 poena.

Ipak, krenimo od samog starta.

Efes je, sasvim očekivano, krenuo jako i ofanzivno vrlo silovito. Držao je prednost i došao do dvocifrene razlike već na kraju prve četvrtine.

Pokušavala je Zvezda da izbaci iz igre Larkina i Micića i to joj je polazilo za rukom, ali nije da se zaštiti od dalekometne paljbe Plajsa koji je pogodio tri trojke za 10 minuta.

Ipak, klima se polako menja u drugoj deonici, Zvezda kreće da dobro brani obruč, a kreće i da pogađa za tri poena.

Lazić, Kalinić, Lazarević, a onda i Ivanović - svi su pogađali iz daleka, te je to donelo crveno-belima i prednost na poluvremenu.

Iako se očekivao novi nalete turskog tima, to se nije desilo. Gosti iz Beograda su uporno držali prednost i Efes nije uspevao da odbrani niti jedan napad bez velike muke.

Na dva minuta do kraja su svi pomislili da je priča gotova, da Zvezda ide ka pobedi, pogotovo zbog toga što je imala sedam poena prednosti (81:74), ali mic po mic, domaćin je stigao na samo posed prednosti.

Sve se dešavalo sa penala i sve su bile nešto slabije odluke pri izboru momenta za faul. Micić je bio taj koji je ušao u seriju, te je preuzeo i odgovornost za poslednje sekunde.

Isplatilo se, iako možemo sada pričati o tome da je ranije možda trebalo da se pravi faul, a ne na sekund do kraja i na samo poen vođstva.

Vasa je ubacio oba slobodna i u poslednjem pokušaju je Kalinić šutirao preko pola i pogodio tablu. Na kraju, još jednom, velika šteta.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (84:83) - Jaoj... Kakav finiš i poraz Zvezde...

9. minut (78:81) - Zvezda troši vreme, ali i pravi ne baš pametne faulove. Približava se Efes preko penala.

8. minut (74:81) - Crveno-beli su držali loptu skoro čitav minut zbog ofanzivnih skokova. Bliži mu se samoj završnici.

7. minut (74:81) - Kalinić sjajan! U ovim momentima Zvezda izgleda mnogo bolje od protivnika na terenu, a samo je tri minuta do kraja!

6. minut (74:77) - Druga trojka Lazarevića u nizu! Slabija defanziva je sada zakrpljena ofanzivom.

5. minut (72:74) - Ponovo nesreća... Zvezda ne posustaje i ima adute.

4. minut (70:74) - Kad je teško, tu je trojka! Ovo je sada već psihološka igra u Istanbulu.

3. minut (70:71) - Micić je sve preuzeo na sebe, radi sjajan posao i održava Efes u igri.

2. minut (68:71) - Ivanović pogađa trojku! Larkin sa druge strane nije precizan, ali i pored nešto slabije igre puni kolone.

1. minut (68:68) - Sada imamo i izjednačenje, sve zbog lukavosti Micića koji se podvukao pod Kuzmića i dobio 2+1.

III ČETVRTINA

10. minut (65:68) - Koliko nesrećnih okolnosti u reketu Zvezde. Približio se šampion Evrope, ali gosti idu sa vođstvom u poslednju deonicu!

9. minut (61:68) - Druga trojka Džonija Ivanovića! Taman kada Efes uspe da uđe u ritam, dalekometna paljba mu sve sruši.

8. minut (60:65) - Kalinić za tri! Ipak, Micić vraća istom merom i budi se plej Srbije nakon lošeg poluvremena.

7. minut (57:62) - Dva puta na "gurku" u reketu domaćin dolazi do mini serije i sada Zvezda mora da bude čvrsta da zadrži nalet.

6. minut (53:62) - Ne ide prvaku Evrope sada ni za tri poena, a procenti ostaju dobri zbog Plajsa koji je bombardovao u prvom poluvremenu.

5. minut (53:62) - Kakva igra Branka Lazića! Prvo iznuđen faul u odbrani, poeni, pa onda i trojka! Ataman traži tajm-aut.

4. minut (50:56) - Ni defanzivni skok sada ne radi za Efes, jer Kuzmić lako iz odbojke vraća loptu u koš.

3. minut (50:54) - Šteta što je Kalinić nagazio na liniju, ofanzivni kapaciteti su na maksimumu trenutno.

2. minut (48:52) - Holins za tri! Održava Zvezda prednost i pritisak nad domaćinom.

1. minut (43:46) - Nastavlja se nervoza u Efesu, nisu dobili ono što su hteli, te se i dalje traže.

II ČETVRTINA

10. minut (43:46) - Zvezda će na pauzu sa vođstvom. Jedino je Plajs bio enigma, ali svi ostali su pod kontrolom. Ako bi gosti koristili nervozu domaćina na ovaj način i u nastavku, možda bi tradicija i mogla da padne.

9. minut (39:44) - Lazić za tri! Odvajaju se crveno-beli i prave još veći pritisak na protivnika.

8. minut (39:41) - Mora Ataman da traži tajm-aut, nikako da probudi svoju ekipu iz letargije.

7. minut (39:39) - I dalje Beograđani održavaju egal, i dalje pametno igraju u odbrani i to je ono glavno oružje koje nije postojalo u prvoj deonici.

6. minut (36:37) - Kuzmić sjajan i u ofanzivi i u defanizivi.

5. minut (36:35) - Previše nervoze u igri Efesa iskorišćeno je sa druge strane i Zvezda uspeva da ostane na minusu od jednog poseda.

4. minut (34:30) - Mogao je srpski predstavnik i da povede trojkom Kalinića, ali nakon promašaja stiže kazna na drugoj strani od Plajsa.

3. minut (31:30) - Zvezda je na samo jedan poena razlike! Ataman mora da zove tajm-aut jer je njegov tim izgubio onaj recept iz prve četvrtine.

2. minut (31:26) - Trojka Lazića! Larkin mora nazad u igru, jer bez njega nema širine. Ipak, evo i pivotiranja Kuzmića i razlika pada.

1. minut (31:21) - U tri napada, Zvezda je pokazala prepoznatljivu odbranu, ali nije to uspela da iskoristi u napadu.

I ČETVRTINA

10. minut (31:21) - Kraj prve četvrtine i Efes ima dvocifrenu razliku. Moglo je to da bude nešto blaže, ali u poslednjem napadu lopta nije htela u koš, a i dobili su podbacivanje nakon kojeg je pripala lopta turskoj ekipi.

9. minut (28:21) - Slabo rotiranje sada crveno-belih. Nedopustivo je da Anderson i Buboa ostaju sami za tri poena. Evo i Vase Micića prvi put u igri. Aron Vajt drži Zvezdu u igri, trojka Amerikanca!

8. minut (23:16) - Došao je turski predstavnik i do dvocifrene razlike (23:13), ali je Vajt uspeo da ugura loptu u koš iz odbojke, te uz faul pogodio za 2+1.

7. minut (21:13) - Posle koša na obe strane, ostaje Efesu razlika koju je stekao ranije.

6. minut (18:11) - Malo po malo, sve veća je razlika, iako Zvezda uspeva da probije kroz reket. Problem je nedostatak defanzivnog dela u dosadašnjem delu meča. Mitrović je sada taj koji zna šta radi.

5. minut (15:9) - Mitrović ostaje sam na obruču i imamo prvi tajm-aut na susretu.

4. minut (13:7) - Larkin dobija jedan fantomski faul u prodoru i pogađa sa penala, ali Volters braća polaganjem na drugoj strani.

3. minut (11:5) - Nastavlja Plajs sa dalekometnom paljbom i sada Zvezda mora da bude obazriva, jer ne sme dopustiti rano odvajanje.

2. minut (6:3) - Prvo ništa, a sada tri trojke u 60 sekundi. Prvo Anderson, a onda Volters, da bi Plajs zaključio ovu efikasnu seriju.

1. minut (0:0) - Bez poena uz dosta trčanja na startu meča.

početak - Kalinić, Kuzmić, Holins, Volters i Mitrović čine prvu petorku Zvezde u Turskoj.

PRE MEČA

Zvezda igra toplo-hladno na evropskoj sceni, ali je i dalje prilično blizu zone Top 8.

Za to joj je potrebna jedna pobeda, a sustigli bi upravo Efes koji je sa skorom 8-8 upravo zauzima poslednju poziciju za drugu fazu takmičenja.

Još je rano pričati o kraju prvog dela takmičenja, a tim iz Istanula svakako nije ispunio očekivanja što se tiče ove sezone i ima već šest pobeda manje od vodeće Barselone.

Do ovog momenta, Zvezda nije uspela da slavi protiv Efesa na njegovom terenu, a najbliža je bila još 2015. godine kada je izgubila 85:84. Nakon toga, sve je za turskog predstavnika u Istanbulu išlo glatko.

Što se tiče sastava crveno-belih, strateg Dejan Radonjić izjavio je da su male šanse da Ognjen Dobrić pomogne ekipi, dok su ostali u rosteru.

Video: Konačno, veliki povratak Erona Vajta: Zvezdin Amerikanac pogodio trojku iz prvog šuta na meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    22. decembar 2021 | 20:53

    Da li je moguće da jedni drugima, želimo toliko zla i zašto smo ovako pakosni i zlobni. Zar ne bi trebalo da budemo ponosni... igrati na ovom nivou, protiv ovakvih ekipa je za ponos a ne za međusobno prepucavanje. Mislite malo o tome, i jedni i drugi...

  • hehe

    22. decembar 2021 | 21:00

    Navijaci KKP Igokea Zepter Gradska cistoca Zagreb prate sampione

  • Ozaloscen

    22. decembar 2021 | 20:59

    Ovoj je cist poraz RADONJICA . Izgubio dobijenu utakmicu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA