Borac vodio čitavu utakmicu, pa na kraju izgubio: Budućnost "uništila" Čačane u 4/4

Primetno je neiskustvo igranja u najjačoj košarkaškoj ligi na Jadranu

  • 1
Borac, Buducnost, ABA liga Foto: ABAliga.com / Borac/Dusko Radisic

Košarkaši Borcaće imati za čim da žale posle poraza od Budućnosti (82:76). Vodili su Čačani više od 30 minuta ove igre, imali su sve u svojim rukama, da bi na kraju poklekli i katastrofalnom odbranom u 4/4 predali pobedu gostima iz Podgorice. Najefikasniji igrač na meču je bio Di Džej Sili sa 18 poena.

Pokazao je Borac od samog početka da mogu da se nose sa jednom od najmoćnijih ekipa na Jadranu, bili su blizu i pobede, falilo im je nešto više od pet minuta kako bi došli do trijumfa, ali nisu izdržali i zbog toga će trener Marko Marinović imati štošta da zameri.

Pogotovo je prisutan još veći žal ako se uzme u obzir i činjenica da je Budućnost bila veoma ranjima jer je u Čačak došla bez glavnog trenera Aleksandra Džikića, ali i ponajboljeg igrača, Džastina Kobsa.

Već u prvoj četvrtini, domaća ekipa je napravila prednost od pet poena razlike i sve je slutilo na to da će "skinuti skalp" košarkašima Budućnosti.

Gosti iz Podgorice kao da nisu mogli da se naviknu na koševe u hali pored Morave, promašivali su sve i svašta, da bi tek u 4/4 proradili i odigrali najbolju ofanzivnu četvrtinu od početka sezone. U poslednjih 10 minuta, Budućnost je postigla 34 poena, što je identično broju poena koji su postigli u prvom poluvremenu.

Najzaslužniji za pobedu je bio Di Džej Sili sa 18 poena, dok je Vili Red dodao 15 poena uz devet skokova. Kod Borca, najbolji je bio Hanter Hejl sa 16 poena, ali je loše šutirao za tri poena - 3/11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Partizan progutao Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janko

    27. decembar 2021 | 21:16

    Znaci tudjmanovci mogu biti srecni ako budu cetvrti u ABA ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA