≫ 

"Ne zaustavljamo se, znamo šta nam je cilj": Mitrović pun samopouzdanja posle ulaska u finale

Košarkaši Zvezde preskočili i drugu prepreku u borbi za "Žućkovu levicu"

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita protiv Mege, pobedili i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća gde će se sutra boriti za prvi trofej u sezoni. Jedna loša, dve solidne i jedna odlične, autoritativna četvrtina, bile su sasvim dovoljne da aktuelni osvajač kupa reši pitanje pobednika, na kraju i rezultatski ubedljivo dobije ovaj meč.

- Prošli smo dva meča, dva kola, stigli do finala, tu se ne zaustavljamo, znamo koji nam je cilj i pre dolaska ovde - izjavio je Luka Mitrović neposredno nakon utakmice.

Sledi tek kratak odmor, za nešto više od 24 sata novi i najvažniji meč - finale.

- Imamo vremena da se malo odmorimo, da sačekamo protivnika i da sutra ujutru spremimo meč koliko je to moguće u kratkom periodu, pa da što spremniji uđemo u sutrašnje finale.

Utisak koji se nameće je da je Zvezdi trebalo desetak minuta da nametne svoj prepoznatljiv ritam.

- Imali smo nešto mekši početak, malo se zbog toga i uvukla nervoza, ali to je uobičajeno za ovakav sistem takmičenja gde u jednoj utakmici možete da ostanete bez trofeja. Sreća, u drugoj četvitini smo se konsolidovali, zategli odbranu i sprečili njihovu tranziciju što je bilo presudno. U tri četvrtine primili smo, mislim, manje od 30 poena, i na kraju zasuženo slavili.

Mitrović veruje da će čvrsta odbrana biti ključ i za finale.

- Naravno, agresivnost, energija i trenutna motivacija. To je jedan meč, finale, derbi, i sitnice će odlučivati.

Zvezda će duže odmarati naspram drugog finaliste, ko god to da bude, što može biti i mala prednost na strani crveno-belih.

- To ćemo sutra da vidimo, da li je prednost ili nije. Ja se nadam da ćemo uspeti da se odmorimo za taj jedan dan. Iako naš prvi meč nije bio zahtevan opet je postojala potrošnja. Večeras smo pokazali da ima energije i snage u nama i da će tako biti sutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA