≫ 

Šou Bjelice za finale Voriorsa: "Zaključao" Dončića, cepao mrežicu i oduševio Stefa Karija

Odlično je odigrao srpski košarkaš

  • 2

Golden Stejt Voriorsi ponovo su u finalu NBA lige nakon dve godine pauze, a veliku ulogu u petom meču Zapadne konferencije u kom su Voriorsi savladali Dalas Maverikse sa 120:110 imao je i Nemanja Bjelica, koji je na parketu proveo 21 minut.

Bjelica je odigrao veoma dobro, pogotovo je dobio pohvale za svoju odbranu nad Lukom Dončićem. U više navrata srpski košarkaš je "zaključao" Slovenca, a u drugoj četvrtini je u tranziciji odmah bio nagrađen od Karija lakim poenima u reketu.

Navijači "ratnika" na Tviteru su bili oduševljeni defanzivnim reakcijama Bjelice, ali srpski košarkaš nije blistao samo u odbrani.

Video: Bjelica stopirao velikog Dončića a onda iz kontre poentirao: Voriorsi idu u veliko finale NBA lige

Pogodio je Bjelica jednu trojku nakon koje je Stef Kari bio oduševljen, a kada najbolji trojkaš u istoriji lige tako reaguje, to dovoljno govori.

Među tri asistencije Bjelice bila je jedna i za Endrua Viginsa koji je zakucao, a kakvu je rolu odigrao srpski košarkaš u petom meču finala Zapada pogledajte u videima u tekstu.

Video: Vrhunska asistencija Bjelice za brutalno zakucavanje Viginsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trolejbus

    27. maj 2022 | 09:35

    Zaključao Dončića koji je dao bednih 28 poena, a ne samo da je Beli dobro igrao u odbrani nego je u napadu, za razliku od Luke, zatrpao koš sa 5 poena. GSW je verovatno najbolja ekipa u NBA, ali pojedinačno porediti Luku i Nemanju je kao novinara Telegrafa i dobitnika Pulicerove nagrade...

  • Boske100

    27. maj 2022 | 09:56

    Znači i bez njega na Evropskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA