Belgijanci ne žele u ponedeljak na teren, Srbija dobija meč 20:0?

Pravila FIBA su jasna

  • 9
Srbija - Belgija Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije trebalo bi u ponedeljak od 19 časova da nastavi svoj meč šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Belgije. Međutim, taj meč možda i ne bude odigran, jer prema saznanjima Telegrafa gosti ne žele ponovo na teren.

Podsetimo, meč u Nišu prekinut je par minuta nakon početka, pri rezultatu 6:3 za Belgiju, usled nestanka svetlosti u dvorani.

Igrači su gotovo sat vremena bili na parketu, zagrevali se i čekali povratnu informaciju o nastavku meča, ali kako problem nije uspeo da bude rešen na vreme, igrači su poslati u svlačionice i nastavak je zakazan za ponedeljak od 19 sati.

Ipak, košarkaška reprezentacija Belgije je saopštila da nema nameru da izlazi na teren u ponedeljak, pa bi, po pravilima FIBA, taj meč trebalo da pripadne našoj reprezentaciji rezultatom 20:0.

Belgijanci imaju dovoljno vremena da se predomisle, ali ukoliko se ne pojave na parketu niškog "Čaira" 4. jula, meč će biti dodeljen Srbiji službenim rezultatom.

Video: Pogasili se reflektori u Čairu, navijači Srbije popalili telefone da osvetle igračima halu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    4. jul 2022 | 01:27

    I ne treba da igraju, spali smo na najnizi nivo posle drugog svetskog rata, ni utakmice ne mogu da se odigraju prema svetlu, dok RTS gradjanima koje pljacka pretplatom koju naplacuju preko druge firme nisu u stanju ni prenos reprezentacije da obezbede. Dno, dna ! Treba da bude registrovano 20-0 u korist protivnika, nisu oni krivi vec mi.

  • Duka Srbin Tenja

    3. jul 2022 | 23:59

    Ekonomski tigar ostao bez energije

  • Marzava

    4. jul 2022 | 01:10

    SSSS -Samo Struja Srbina Spasava🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA