≫ 

I Crnogorci "otkrili karte" za Eurobasket: Bez Vučevića i Nikolića, tu su mlade nade i dva stranca

Kendrik Peri i Džona Radebou će se boriti za mesto naturalizovanog košarkaša

  • 0
Fedor Žugić Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Dan nakon što je reprezentacija Crne Gore starosti do 20 godina uspela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Podgorici, selektor tamošnje "A" reprezentacije odredio je imena na koja računa za predstojeći Eurobasket i kvalifikacije za Svetski šampionat 2023. godine.

Interesantno je da su poziv dobile i četiri mlade nade koje su juče "ponele" odličje u pobedi protiv Izraela, a to su Fedor Žugić, Đorđije Jovanović, Andrija Grbović i Filip Anđušić.

Mladi igrači su odličnim izdanjima zaslužili da se nađu na širem spisku, a najveće šanse da konačno i ode na Eurobasket ima košarkaš Ulma, Fedor Žugić, koji igra sjajno u poslednjih godinu dana i izabran je u idealnu petorku prvenstva u Podgorici.

Interesantno je da na spisku nema Nikole Vućevića, koji je u razgovoru sa selektorom i rukovodstvom Košarkaškog saveza Crne Gore poručio kako bi voleo da se odmori sa porodicom. Nije pozvan ni Danilo Nikolić, a prvi put će dres reprezentacije obući Kendrik Peri, koji će se sa Džonom Redebom boriti za mesto naturalizovanog igrača.

Sveukupno, na širem spisku Crne Gore se nalaze: Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Nikola Pavlićević (SC Derbi), Igor Drobnjak (Budućnost), Kendrik Peri (Unikaha), Vladimir Mihailović (Mornar), Petar Popović (Budućnost), Fedor Žugić (Ulm), Džona Radebou (Valensija), Dino Radončić (Saragosa), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Đorđije Jovanović (Partizan), Andrija Grbović (Mega), Radosav Spasojević (Sutjeska), Nemanja Radović (Mursija), Aleksa Ilić (Budućnost), Vasilije Baćović (SC Derbi), Filip Anđušić (Crvena zvezda), Bojan Dubljević (Valensija), Zoran Nikolić (bez kluba), Marko Simonović (Čikago) i Marko Todorović (Peking Rojal Fajtersi).

Video: Oženio se Miroslav Raduljica: Košarkaša sa rukometašicom Tamarom venčao brat Miloša Bikovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA