Partizan u poslednjem momentu platio kaznu zbog istupanja iz KLS: Postupak i dalje traje, crno-beli još strepe

Još nije odlučeno da li će klub morati da se preseli u niži rang takmičenja

  • 17
Otvoreni trening KK Partizan, početak priprema Foto: Nikola Anđić

Zbog odustajanja od takmičenja u plej-ofu Košarkaške lige Srbije za prošlu sezonu, Partizan je podigao veliku buru u domaćoj javnosti. Bilo je povika da se klub sankcioniše selidbom tri ranga niže, ali je na kraju odlučeno da crno-beli budu samo novčano kažnjeni.

Međutim, prema pisanju Tanjuga, Partizan je čekao sve do poslednjeg trenutka kako bi isplatio navedenu kaznu, zbog čega je u opasnost doveo i registrovanje novih igrača za predstojeću takmičarsku sezonu.

Disciplinski sudija, Dragutin Ilić na kraju prošle sezone propisao je kaznu od 1.842.000 dinara zbog kršenja Disciplinskog pravilnika Košarkaške lige Srbije, a Partizan je tokom jučerašnjeg dana isplatio navedeni iznos i ispunio uslov za korišćenje redovnog prelaznog roka i registrovanje igrača.

Prema propisima Košarkaškog saveza Srbije, svi klubovi koji imaju neizmirena dugovanja i finansijske obaveze prema Košarkaškoj ligi Srbije ili Košarkaškom savezu ne mogu da registruju nova pojačanja.

Međutim, izmirenjem ovih obaveza postupak protiv Partizana još nije okončan pošto se čeka odluka Upravnog odbora KŠ na dopis Predsedništva KLS u kojem se traži stav i mišljenje krovne organizacije o daljem postupanju.

Video: Pronašli smo čuvene Brke iz TV prenosa utakmica Srbije na Eurobasketu: Oni su glavna atrakcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    22. septembar 2022 | 15:57

    Realno i zasluzili smo da nas izbace u trecu ligu posle onakvog kukavickog postupka. Gubio je Partizan i tutule i utakmice ali nikad nije nikom pobegao sa megdana, sve do ove godine. Jedna od najvecih sramota u istoriji JSD Partizan!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. septembar 2022 | 16:11

    Ако се пресуђује по закону, правилику, шта има да стрепе. Зна се, селидба у нижи ранг...или два. Ако се пресуђује другачије, онда ће опет моћи да беже из такмичења, јер ће знати да закон за њих не важи...

  • 5

    22. septembar 2022 | 15:53

    DRUGA LIGO ŠIRI SVOJE GRANE I PRIHVATI FRANJOVE ŠABANE🎩🎩(((🎩)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA