≫ 

Delije koreografijom odale počast navijaču koji je prvi uveo megafon na tribinu

Navijači Zvezde nisu zaboravili Mirka Talijana

  • 5

Stadion Rajko Mitić ispunjen do poslednjeg mesta za meč protiv Jang Bojsa, huk Delija od kog se ledi krv u žilama i koreografija kao znak sećanja i počast za preminulog navijača Mirka Talijana. 

Tako bi se u najkraćem mogao opisati način na koji su najvatreniji navijači Zvezde dočekali goste iz Švajcarske i pozdravili svoje fudbalere na početku susreta sa Jang Bojsima.

Naime, Mirko Nikolić, poznatiji pod nadimkom Talijan preminuo je pre dve nedelje u Beogradu, a navijači Zvezde ga nisu zaboravili ni na meču sa Jang Bojsima.

Mirko je bio jedan od prvih vođa Zvezdinog severa, ultras pionir, pripadnik "stare garde" i čovek koji je stekao duboko poštovanje svakog ko je na tribini značio nešto, i naravno celokupnog crveno-belog navijačkog korpusa, ali i ostalih domaćih ultras grupacija.

Delije su na meči sa Jang Bojsima istakle italijansku zastavu sa imenom Mirko.

Delije odale počast Mirku Talijanu Foto: Telegraf
Koreografija Delija Foto: Telegraf.rs

Da podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde protiv Jang Bojsa od 21 sat igraju revanš meč plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, a pre ovog meča vodila se velika polemika oko tenka koji je postavljen ispred stadiona Rajko Mitić. Tako su iz Hrvatske stigle burne reakcije na postupak navijača, dok su iz kluba otkrili da tenk zapravo nije iz Vukovara. 

Posle prvog meča u Bernu, rezultat je 2:2, a sudeći barem prema uvodu u meč u režiji navijača koji možete pogledati u videu na početku teksta, očekuje nas zanimljiv duel.

VIDEO: Ludnica ispred Marakane! Delije pevaju sa trubačima

VIDEO: Delije u redovima čekale da se slikaju na tenku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA