≫ 

Japanski navijač potrošio 40.000 dolara na ulaznice za Olimpijske igre koje se održavaju bez publike

Organizatori će mu vratiti novac, ali on kaže nije srećan

  • 7
Jokohama fudbalski stadion Foto: Shutterstock

Jedan japanski navijač potrošio je skoro 40.000 dolara na ulaznice za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se posle svega održati bez gledalaca.

Kazunori Takišima nabavio je 197 ulaznica za sebe i svoje prijatelje kako bi bio u prilici da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Da je posetio sve događaje za koje je kupio ulaznicu, ovaj 45-godišnji trgovac nekretninama bi zaista postao svetski rekorder po broju posećenih olimpijskih događaja.

Japan, Tokio Foto: Tanjug/AP

Njegova olimpijska strast traje već 15 godina, i sada kada je konačno dočekao Igre u svom rodnom gradu, ne može da ih gleda uživo.

Zbog klizanja otišao na prve Olimpijske igre

Takišimina opsednutost Olimpijskim igrama počela je 2005. kada je prvi put gledao takmičenje u klizanju i odmah kupio ulaznice za Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. godine.

- Otišao sam bez velikih očekivanja, ali kad sam video kako Šizuka Arakava osvaja zlato, to me je toliko inspirisalo da sam od tada išao na sve Olimpijske igre - otkriva Takišima.

- Kada vidim suze sportista nakon što osvoje medalju ili zbog frustracije posle poraza, to me tera da budem još uporniji. Svaki put kad idem na Olimpijske igre, pojavi se neverovatna hrabrost, kao i emocije - objasnio je japanski superfan svoje olimpijske avanture po celom svetu.

Vratiće mu pare, ali on nije srećan zbog toga

Japanac će za ulaznice dobiti novac nazad, ali to ga nikako ne čini srećnim.

- Trebala je ogromna količina vremena, truda i želje, ali imam toliko strasti prema Olimpijskim igrama da sam uživao u procesu kupovine karata iako je bio težak i izazovan. Sada imam samo tugu i plačem svaki put kad pogledam ulaznice - rekao je Takišima i napomenuo kako smatra da su japanske vlasti odluku o zabrani publike donele na temelju emocija, a ne brojki.

- Japan vrlo sporo donosi političke odluke i boji se da rizikuje - objasnio je Kazunori.

Srušiće rekord pre ili kasnije

Olimpijske igre u njegovoj zemlji tako će biti prve u proteklih 15 godina koje neće moći da gleda uživo, ali ne namerava da odustane od rekorda.

- Nastaviću da posećujem Olimpijske igre dok ne umrem. Planiram da ih vidim sve, od otvaranja do zatvaranja. Na kraju, mogu i da srušim rekord - poručio je Kazunori Takišima.

Video: Himna za našeg junaka: Novak u Tokio ispraćen sa Bože pravde, pevao punog srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA