≫ 

POBEGAO IZ JASENOVCA PA PRAVO U ŠUMU: Ovaj partizan je bio prvak Kraljevine Jugoslavije u stonom tenisu, ali i još nešto (FOTO)

 ≫ 

Zlatko Vajler je sa nepunih šesnaest godina predstavljao Kraljevinu Jugoslaviju na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu koje se 1931. godine održavalo u Budimpešti, a nekoliko godina kasnije je postao i državni prvak. Pored toga, bio je Jevrejin. 21. juna 1941. počeo je njegov lični pakao, a tako i naša priča

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Н. С
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ljubica

    04. septembar 2017 | 18:57

    moje roditelje su internirali i bili u teskim uslovima u podrumu neke kuce pod izgovorom da su u kucnom pritvoru.majka mi je bila u drugom stanju sa mnom.dva brata nikola i dusan u mukama su umrli .ja sam se rodila 1940 sedmog decembra a sestra vera koja je imala nepune cetiri godine 1941na sam dan sv Ignjatije drzeci mene u krilo uplasila se a vec je bila bolesna. moj otac i majka provukli se kroz zice i otisli u partizane i vratili se samnom u kucu koja nam je bila spaljena. posle rata je pokupio koske svoje dece i sahranio uz svestenika sa mojom majkom i tajnom.onda poceo je opet drugi pakao jedva je izbegao goli otok.otac mu je poginuo na solunskom frontu a deda prota ih njih cetvoro odgajao.nike bio nikada clan partije nego castan i idealista.ziveo je za narod i ziveo je do 66godine starosti u dusi je patio i umro je trazio je da ja budem pored njega jervsam prezivela moje prve dana zivota u internaci .

  • Н. С

    04. septembar 2017 | 11:47

    И мој отац је био у Јасеновцу. Два пута је био девети, и једном једанаести, а изводили су на стрељање. сваког ДЕСЕТОГ. Шта је преживљавао код тог бројања, само Бог и он знају?. Побегао је и он из Јасеновца у партизане. Имао је само 20год. Преживео је пакао рата, са безброј рана и контузијом. Вожен на Сицилију ради опоравка. Поживео је 62 год и више нажалост дуго, није међу нама. Нека му је опрост греха и лака земља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA