≫ 

Srbija ispustila pobedu protiv Hrvatske: Hrabri Peruničićevi "klinci" remizirali sa Vatrenima! (FOTO) (VIDEO)

Srbija, posle odlične igre, ima čemu da se nada u nastavku kvalifikacija, uprkos tome što je promašila napad za pobedu

  • 13

Rukometna reprezentacija Srbije  posle velike borbe, odigrala je nerešeno sa selekcijom  Hrvatske , 25:25, u okviru trećeg kola grupe B kvalifikacija za EP 2020, iako je u poslednjem napadu imala veliku šansu da dođe do vredne pobede. 

Poslednji međusobni susret dva tima je odigran pre godinu dana na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i tada su domaćini ubedljivo slavili 32:22, a upravo ovaj meč bio je prilika za "naplatu dugova".

Prijateljski pozdrav rukometaša na početku susreta; Foto: Marko Jovanović

Tokom ovih kvalifikacija, Srbija je posle uvodna dva kola ima osvojila samo jedan bod, i to, protiv slabašne Belgije na svom terenu, dok je pretrpela poraz u Švajcarskoj. Tako su Orlovi bili u situaciji da traže pobedu protiv jedne od najjačih selekcija sveta, protiv koje je pružen više nego dobar otpor i odlična igra,tokom većeg dela susreta.

VIDEO: Srpski navijači izviždali hrvatsku himnu

Na samom početku, Hrvati nisu koristili uvodna tri napada. Golman Srbije Milosavljev bez problema je zaustavljao snažne šuteve protivnika, ali je sa druge strane, Zelenović na isti način prokockao dva napada Orlova. Tako, posle neiskorišćenih šansi, Hrvatska ipak dolazi do vođstva.

Vrlo brzo, na semaforu je pisalo 1:4 za goste. Bio je to prvi "crveni alarm" zbog kojeg je Peruničić tražio tajm aut. Od tog momenta, Srbija je zaigrala sa dva pivota, Marsenićem i Pešićem, i počinje sa mnogo boljom igrom. Malo po malo, prednost gostiju se topila, da bi u 22. minutu Orlovi došli do izjednačenja, 8:8.

Radivojević pogađa sa krila; Foto: Marko Jovanović

Hrvati jesu diktirali tempo, ali do poluvremena, uprkos odličnoj igri, nisu uspevali da se odlepe. Na svaki njihov pogodak, domaći rukometaši su imali odgovor, sa krila, sa pivota, sa igračem manje, iz kontre. Posle dugo vremena viđena je kvalitetna i agresivna odbrana i raznovrstan, uigran napad u kojem se videlo da svako zna svoju ulogu i zadatak koji ispunjava.

Početak drugog dela doneo je nova uzbuđenja. Srbija na startu koristi igrača više. Lopta dolazi do Krsmančića koji, posle prvog kontakta sa loptom, pogađa za vođstvo Srbije. U sledećim napadima, na golove Vatrenih, odgovaraju Vorkapić, iz kontre, ali i Zelenović i Pešić, pa Srbija dolazi do +2 u 33. minutu.

Peruničić savetuje svoje rukometaše; Foto: Marko Jovanović

Odlična igra Orlova trajala je do 43. minuta, kada je posle dva neiskorišćena zicera, propuštena prilika da se povede sa tri gola razlike. Usledio je blagi pad u igri Olrova, i tajm-aut Peruničića. Ipak, Hrvati su uspeli da izjednače. Bio je to period u kojem su Orlovi bili 9 minuta bez gola, pa je novo vođstvo gostiju bilo neminovno.

Do kraja, viđena je prava drama. Obe ekipe smenjivale su se u vođstvu. Igralo se gol za gol. Na samo 2 minuta do kraja bilo je 24:24. U tim momentima, oko 8.000 ljudi u Areni bilo je na nogama. To je motivisalo Cuparu koji brani, a posle kontre, Ilić dovodi Orlove u vođstvo.

Foto: Marko Jovanović

Na samo minut pre kraja, selektor Krvatske Lino Červar traži tajm aut, posle kojeg Hrvati dolaze do izjednačenja. Imala je Srbija 30 sekundi da prelomi meč i pobedi. Peruničić je tražio tajm aut, ali bez konkretnog učinka na terenu. Kukić je promašio ceo gol. Dosuđen je faul na 9 metara, a Marsenić nije uspeo iz direktnog šuta da iznenadi golmana Hrvatske.

Posle meča, selektor Peruničić nije bio zadovoljan remijem i kritički je prokomentarisao poslednji napad svog tima.

- Čestitam momcima, mislim da su pokazali karakter i veliko srce. Ali, moram da kažem da poslednji napad nije ispoštovan kako smo se dogovorili. Jako mi je krivo, mislim da smo zaslužili pobedu - rekao je Peruničić posle meča.

VIDEO: Kakvo srbovanje na utakmici rukometaša Srbije i Hrvatske

Da podsetimo, Orlovi su bez pobede posle prve dve utakmice, a atmosfera u Beogradu bi trebalo da bude snažan vetar u leđa ka trijumfu protiv Hrvatske, naročito jer se revanš igra u Zadru (nedelja, 20.30). Srbija, u slučaju poraza u tom meču, šansu za plasman na Evropsko prvenstvo potražiće u mečevima sa Austrijom i Švajcarskom, koju će najverovatnije morati da pobedi sa barem 5 golova razlike.

Srbija: Crnoglavac, Cupara, Dimitrijević, Ilić, Ilić, Krsmančić, Kukić, Marsenić, Milosavljev, Mosić, Pešić, Pušica, Radivojević, Vorkapić, Vujić, Zelenović; Selektor: Nenad Peruničić

Hrvatska: Bećiri, Pavletić, Duvnjak, Gadža, Ivić, Karačić, Mamić, Mandić, Musa, Šego, Sipić, Stepančić, Strlek, Vekić, Vida, Vranković; Selektor: Lino Červar.

Grupa 2, treće kolo:

Sreda: 

Belgija – Švajcarska 25:28

Četvrtak:

Srbija – Hrvatska 25:25

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO: Cvetković: Rukomet kod nas je mrtav, da ga nisam napustio verovatno bih i ja bio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. april 2019 | 18:21

    Gazite srbi ove ustase!!!

  • Ivangm😀

    11. april 2019 | 18:21

    Ma tanki smo mi u ovom sportu...🇷🇸

  • zak

    11. april 2019 | 19:42

    Perunicicu nemoj se vaditi sada ti si krivac jer nije ti bilo potrebno kod vodstva od dva gola prednosti da izvadis golmana i da ostavis prazan gol , od tog trenutka je poslo sve naopako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA