≫ 

Šestorica Srba u lovu na pehar Lige šampiona!

Ilić(i), Cupara, Milosavljev, Nenadić i Vojvodić brane čast srpskog rukometa u Kelnu 1. i 2. juna; Tu je i nesalomivi Šterbik

  • 1

Završni turnir rukometne Lige šampiona i ove godine, deseti put zaredom, održaće se u nemačkom Kelnu, zanimljivo - treću godinu zaredom bez predstavnika jedne od najjačih liga na svetu, Nemaca.

Titulu brani francuski Monpelje, zapravo Francuzi su "predali" tron osvojen prethodne sezone, pošto su ove potpuno podbacili i eliminisani već u prvoj fazi takmičenja. Na završnom turniru neće biti ni prošlosezonskog finaliste Nanta, koji je završio takmičenje porazom u četvrtfinalu od Barselone posle neuspeha u oba meča sa Kataloncima.

Jedan od najboljih u tom dvomeču bio je i srpski reprezentativac Nemanja Ilić, a on neće biti jedini predstavnik srpskog rukometa na završnoj smotri trenutno najboljih ekipa na Starom Kontinentu.

Biće ih još petorica!

Redom - Momir Ilić, Petar Nenadić (Vesprem), Dejan Milosavljev, Janja Vojvodić (Vardar), Vladimir Cupara (Kjelce) i Nemanja Ilić (Barselona).

Na završnom turniru videćemo i nesalomivog, bivšeg reprezentativca naše zemlje, vremešnog Arpada Šterbika (39), koji poodavno brani pod zastavom Španije.

Vladimir Cupara je sa svojim Kjelceom ostvario podvig velikom pobedom nad Pari Sen Žermenom od deset razlike, čime je anuliran minus iz prvog meča, i u velikom stilu prošli na završni turnir.

Još jedan veliki uspeh upisali su rukometaši Vardara, ovo će im biti treće uzastopno učešće na završnom turniru, a doprinos uspesima Makedonaca daje i srpski golman Dejan Milosavljev.

Podsećamo da su rukometaši Vardara osvojili najznačajniji evropski trofej 2017. godine.

Pogledajte jedan od najaktraktivnijih poteza sa meča Vardar - PIK Seged

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA