≫ 

Odbojkaši počeli pripreme za EP: Selektor Kovač najavio dobre rezultate

Posle smene Nikole Grbića, novi strateg Orlova spreman za izazove koji predstoje

  • 0
Slobodan Boba Kovač Foto: MN Press

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ i tako zvanično počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati 12 – 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. 

Selektor Kovač govorio je za medije na okupljanju.

- Selektor reprezentacije Srbije - zaista moćno zvuči, a naročito mi je drago što sam i ja mali deo ove reprezentacije i istorije. Imam obavezu da pokušam da ostvarim dobre rezultate kakve su imali i moji prethodnici - neće biti lako, ali na momcima je da se dokazuju, kvalitet postoji.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

- Što se tiče plana i programa priprema za Evorpsko prvenstvo, u Beogradu smo do trećeg septemra, a zatim slede dve pripremne utakmice sa reprezentacijom Slovenije. Čeka se i zvanična potvrda gostovanja reprezentacije Rusije u Srbiji. Imamo dovoljno vremena, ali ne previše - istakao je Slobodan Kovač i dodao:

- Sa nekim igračima sam radio ranije, a sa nekima tek treba da nađem zajednički jezik, to će u narednom periodu biti najveći izazov.

Usledilo je i pitanje o tome da li je imao kontakt sa Nikolom Grbićem.

- Ne, nismo se čuli, niti pričali u vezi sa ovim. Ja sam više puta rekao da mislim daje Nikola odličan trener, još u Peruđi sam mu rekao da može da bude veoma dobar u tom poslu. On je to pokazao u rezultatima, a kiks tima uvek plaćaju treneri. Žao mi je zbog ovoga, ali ću ja dati sve do sebe da probam da ne napravim takav kiks. Ako ga napravim, doći će neko drugi - zaključio Kovač.

Odbojkaši Srbije, Srbija, odbojkaška reprezentacija Foto: MN Press /Vladimir Markovic

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u B grupi EP u Briselu protiv Nemačke, u petak, 13. septembra od 15.00 časova, dok će sve preostale utakmice odigrati u Antverpenu. Srbija će drugi meč u B grupi odgirati u nedelju, 15. septembra protiv Slovačke (18.30), a treći u pondeljak, 16. septembra protiv Španije (20.30). Četvrti meč na EP Srbija će odigrati u sredu, 18. septembra protiv Belgije (20.30), a poslednji, peti, u četvrtak, 19. septembra protiv Austrije (20.30).

U D grupi u Roterdamu i Amsterdamu, igraće Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

U A grupi u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija.

U C grupi u Ljubljani igraće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, BJR Makedonija i Belorusija.

XXXI EP 2019. u konkurenciji odbojkaša odigraće se 12 – 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Utakmice u A grupi u Francuskoj i C grupi u Sloveniji igraće se 12 – 18. septembra, a mečevi u B grupi u Belgiji i D grupi u Holandiji 13 – 19. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA