Španija uzela prvi set Srbiji na EP: Orlovi odgovorili velikim preokretom za 1. mesto u grupi!

Španija je prevaziđena posle nešto slabijeg početka meča!

  • 4
Aleksandar Atanasijević Foto: MN PRess

Odbojkaška reprezentacija Srbije se u 3. kolu Evropskog prvenstva sastala sa Španijom, koju je pobedila tek posle preokreta sa 21:25, 25:19, 25:19, 25:20.

Izabranici selektora Slobodana Kovača su zabeležili dve pobede u prethodnom toku takmičenja, protiv Nemačke i Slovačke bez izgubljenog seta, a Španija je bila poražena od Slovaka i Belgijanaca.

Zato je Furija krenula na sve ili ništa, dok je Srbiji bilo potrebno više vremena da uđe u ritam, u prvom setu smo gubili i sa sedam razlike, ali je sve nadoknađeno od drugog seta, a posebno su dominirali Aleksandar Atanasijević i Uroš Kovačević.

Srbija je preuzela vrh grupe, a posle Španaca, Srbija igra protiv Belgije 18. septembra, zatim i Austrije dan kasnije.

Slobodan Boba Kovač Foto: MN Press

PRVI SET: Španija lako do +7, Srbija se kasno probudila

Bolje su Španci ušli u duel, pa su poveli sa 7:4 posle egala na startu, nisu funkcionisali smeč i blok u taboru Orlova. Nažalost, usledio je as, lagano su na tajm-aut Španci otišli sa prednošću, smanjili su Okolić i Petrić u bloku, ali je prednost ostala na strani Španije (11:8).

Ipak, pravi alarm se upalio na 14:9, kada je moralo da se reaguje tajm-autom, dominirali su Kolito i Fernandez Ečevarija. Nije pauza urodila plodom kod Bobe Kovača, Fernandez Ečevarija i Rodrigez Perez nastavili su da dominiraju, zajedno su doneli devet poena ekipi do 19:12.

Deluje da su se Orlovi trgli u jednom moment, samo su to učinili pri prevelikoj razlici - ipak, smanjili su na 21:18, uz dobru seriju Atanasijevića i Podraščanina - ipak, Atanasijević je izblokiran za 22:18, i to je bio jasan znak da smo prekasno ušli u ritam, Španija je sa četiri poena razlike uzela prvi set!

DRUGI SET: Orlovi se revanširali!

Drugi set je bolje počeo, ali nije Španija dala priliku da se "odlepi" rezultatski tim Bobe Kovača, poveli smo sa 7:6, pa prokockali servis preko Uroša Kovačevića.

Malo kasnije, ipak smo uspeli da održavamo ritam na dva poena razlike, čak i kada je loše organizovan napad za Kovačevića, počeo je da funkcioniše trojni blok, Uroš Kovačević nas je potom odveo na nešto bezbednijih 16:12.

Petrić i Kovačević su nastavili da dominiraju d0 sedam poena razlike, pri 20:13, a kasnije je i Podraščanin iz bloka Španaca samo plasirao za siguran prilazak osvajanju drugog seta.

TREĆI SET: Španci se držali do završnice

Opet su Španci bolje krenuli, poveli su preko Kolita sa 5:3 iz bloka, Atanasijević se revanširao svojim 11. poenom, pa je Srbija izjednačila na 6:6.

U nastavku, Španija je držala ritam izjednačavanja dok Podraščanin iz dva bloka nije odveo tim na 12:14. Na distanci su nas držali zatim još Nemanja Petrić i Aleksandar Okolić, ali se Španija držala daleko bolje nego u prošlom setu, pa je uz dobar smeč stigla od 17:19.

U pravo vreme, agresivan servis Podraščanina je otežao Špancima organizaciju napada, pa je to Okolić iskoristio za blok uz samu ivicu polja, za +4 pred završnicu seta. Do kraja seta, na vrhu liste poentera za sigurni preokret iskristalisali su se Atanasijević sa 15 i Kovačević sa 13 poena!

ČETVRTI SET: Preokret za pobedu, Atanasijević razoružao Furiju!

Potvrdili su Španci da e neće predati lako žestoko su smečovali i najavili neizvesnu borbu, a na 3:2 poveli smo uz lukavstvo Kovačevića na mreži, napucao je dobro postavljen blok i prosledio loptu u aut.

Bombarderski servis Kolita nam je zadao novu glavobolju, zahvaljujući njemu je Španija otišla na +3 pri 10:7!

Sjajan je bio i Atanastijević, pa je svojim 21. poenom smanjio na 14:13, nakon čega su Španci iz smeča pogodili mrežu za izjednačenje. Štaviše, Atanasijević je iz bloka doneo i preokret, iako je bio u duelu 1 na 1.

Ta serija unervozila je Špance, uzeli su tajm-aut pre tehničkog, nije se isplatilo, Srbija je otišla na +3, što je održavala za sigurni trijumf.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    16. septembar 2019 | 22:40

    Атанасијевић као хаубица 155 мм 😄. Браво момци, свака част.

  • hm

    16. septembar 2019 | 22:02

    Grbic Vanja i Nikola, Zeljko Tanaskovic, Vasa Mijic, Vladimir Batez, Goran kvisko Vujovic, Ivan Miljkovic

  • delija

    16. septembar 2019 | 23:04

    otisli ste bez pompe i nadanja za medalju..a kako igrate vi ste sampioni vec sad...momci samo jako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA