≫ 

Mi smo 3. liga, kakva sila... Godinama mladi nemaju medalje: Milanović o Zvezdi i srpskom vaterpolu

Nekoliko godina smo bez medalje ali što je još gore i bez igrača koji u najavi mogu da budu veliki - ističe trener crveno-belih Igor Milanović

  • 14
Igor Milanović Foto: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli  Regionalne vaterpolo lige, a posle tri vezana trijumfa uvećana je nada da klub može da se plasira među prvih pet. Ipak, trener crveno-belih Igor Milanović smatra da će to biti jako težak zadatak. 

Tako je u razgovoru za Žurnal Milanović istakao sa kakvim se problemima suočava ne samo Zvezda već i srpski vaterpolo.

- Mi smo treća liga, ma kakva sila u regionu. Nema nas. Mladost i Jug lako dobijaju Jadran koji je daleko bolji od nas. Nismo u sastavu protiv Mladosti u Zagrebu imali Vukićevića. Baš bih voleo da vidim gde bi tada bili. Ali, kako god ovo je alarmantni trenutak za srpski klupski vaterpolo - ističe on i dodaje:

- Nemam takav zadatak osim da dižemo formu tokom sezone. Čak i ne znaš šta je bolje, da li da izboriš plasman u tu grupu i budeš viđen za ubedljive poraze ili da se takmičiš sa onima koji su u tvom rangu. Najvažnije je da podižemo formu i da susrete u Kupu Srbije i kasnije u Super ligi dočekamo na željenom nivou.

Igor Milanović Foto: MN Press

Milanović je nedavno postao koordinator u savezu za mlađe kategorije, a posebno ističe da Srbija trenutno nema rezultata u mlađim kategorijama.

- Nekoliko godina smo bez medalje ali što je još gore i bez igrača koji u najavi mogu da budu veliki. Prihvatio sam obavezu i želim da svi zajedno nešto uradimo. Generaciju 1999. očekuje svetsko u decembru. Planiram da u novembru okupimo na pripremama generacije 2004, 2005 da pomognemo Gociću i Koroliji u razvoju ovih igrača.

On je posebno istakao da je srpski vaterpolo najbitniji, kao i to da "nema mesta politici".

- To nam ne treba, Još se upliće politika na način koji nije dobar. Uz to mislim da sve to nije korektno ni prema predsedniku saveza Jeleniću ni predsedniku Vučiću koji je pomogao. Nama je potrebno, ponavljam, da se zbijemo, zajedno radimo i nađemo način da pojačamo klubove.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Novi trener vaterpolista Crvene zvezde je Igor Milanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malajac

    29. oktobar 2019 | 14:27

    Prodao si obraz milanović sad si postao poturice pameti dosta...

  • Igor Obrenovac

    29. oktobar 2019 | 14:32

    Rusili ste Partizan i srusili Srpski vaterpolo, bravo majstori.

  • Grmecgora

    29. oktobar 2019 | 14:34

    Tako vam i treba kad stvarate mutante,a unistavate sistemski najveci vaterpolo klub na Balkanu. To radis i ti i jos neki koji su sve dobili i stekli zahvaljujuci Partizanu. Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA