≫ 

Korona i sport: O Dibali struji lažna vest da je zaražen, igrač Sitija prolazi kroz porodičnu dramu!

Pratite iz minuta u minut najnovije informacije i korona virusu i njegovom uticaju na sportski svet

  • 31
Sport, korona virus Ilustracija: Nikola Jovanović

Najvažnije vesti

*Trener Arsenala Mikel Arteta ima korona virus

*Donovan Mičel pozitivan na korona virus

*Košarkašima Partizana je i F8 opcija za Evrokup

* Hrvati suspendovali fudbal do kraja marta

*UEFA zakazala sastanak za 17. mart

*Odloženi mečevi Lige šampiona

*Prekinuta ABA liga

*Suspendovani Liga šampiona i Liga Evrope

*Suspendovani Evroliga i Evrokup

*Suspendovana NBA liga

*Suspendovana sva FIBA takmičenja

*Otkazani svi teniski turniri narednih mesec i po dana

*Suspendovana španska liga naredne dve nedelje

*Fudbaler Juventusa pozitivan na korona virus

*Košarkaš Reala pozitivan na korona virus

Korona virus pogodio je sport kao ništa drugo od Drugog svetskog rata! Bolest ne bira koga pogađa, a na udaru su i profesionalni sportisti. Posle prvih slučajeva da su pozitivni bili fudbaler Juventusa, NBA igrači i košarkaš Real Madrida, odlučeno je da se suspenduju mnoga sportska takmičenja.

Na Telegrafu iz minuta u minut ste mogli da pratite situaciju u svetu u četvrtak, a takođe ćemo pratiti i sve najnovije informacije kada je u pitanju uticaj korona virusa na svet sporta i u petak.

23.35 - POBEDIĆEMO TE! To je poruka španske Marke korona virusu na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja.

23.30 - Na Tviteru su se večeras pojavili i navodi da je Paulo Dibala drugi zaraženi fudbaler Juventusa posle Ruganija, ali za sada nema nikakve zvanične potvrde. Vest je objavio venecuelanski list El Nasional, a mnogi tvrde da im ne treba davati na značaju... Na kraju se tako i ispostavilo, s time da su se mnogi mediji "upecali" na ovu vest.

23.20 - Ipak, možda će Englezi uskoro morati da povuku saopštenje sa sajta Premijer lige pošto nam sa Ostrva stiže BREAKING NEWS - Trener Arsenala Mikel Arteta ima korona virus!

22.55 - Premijer liga će se igrati za vikend! 

To je odluka takmičenja posle preporuka vlasti, a to je izazvalo veliki broj negativnih reakcija na Tviteru.

21.30 - Fudbaler Mančester sitija je trenutno u izolaciji jer je jedan njegov rođak kolabirao, a sumnja se na korona virus. Slede testiranja koja će utvrditi da li je i Bendžamin Mendi zaražen.

21.27 - Rudi Gober je objavio pokajničko saopštenje zbog nepromišljenih poteza, kada je ne znajući da ima korona virus mogao da zarazi veliki broj ljudi.

Usput, Kopa Libertadores se neće igrati do 21. marta iz predostrožnosti, rigorozne mere su preduzete i u Južnoj Americi.

21.10 - Osijek baš nije imao sreće, krenuo je na gostovanje Lokomotivi u Zagrebu, a za otkazivanje meča saznao je na pola puta!

20.40 - Partizan ima opciju za Evrokup, a to je F8! Klubovi su saglasni, samo su čelnici lige na potezu, kako bi se sve završilo u nekoliko dana.

19.55 - Veliki je ovo udarac i na marketing, pa će Džordanov brend odložiti brojne aktivnosti, o čemu je javnost obaveštena.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jordan (@jumpman23) on

19.49 - Ajntraht i Bazel koji u ovim trenucima igraju prvi meč osmine finala Lige Evrope dogovorili su se uz blagoslov UEFA da i revanš odigraju sledećeg četvrtka u Frankfurtu. Razlog je činjenica da je zbog epidemije korona virusa grad Bazel već zabranio revanš meč, pa će švajcarski tim produžiti boravak u Nemačkoj i odigrati revanš u istovetnim uslovima kao večeras - bez publike.

19.23 - Hrvatska je donela odluku da prekine sva fudbalska takmičenja do kraja marta! Treninzi će se voditi samo u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja., u skladu sa preporukama će se donositi i naredne odluke o sportu.

18.38 - NHL odlaže sezonu 2019-2020!  Bilo je i očekivano da i hokej bude na udaru, to je sada i ozvaničeno.

18.33 - Dominik Tim razočaran napušta Ameriku, poželeo je dobro zdravlje svima. Biće vremena za tenis...

18.20 - Sesk Fabregas kritikovao je premijera Velike Britanije Borisa Džonsona, koji je rekao da neće biti još zatvaranja škola, iako je priznao da se virus širi.

Na to je reagovao Sesk Fabregas, nekadašnji fudbaler Čelsija i Arsenala.

- Znači, kažete i priznajete da se bolest širi, ali ne zatvarate škole "još". Moraćete da ih zatvorite svakako. Zašto to ne uradite odmah i izbegnete više problema, hajde da budemo odgovorni - poručio je Fabregas.

18.15 - Donald Tramp zatražio je odlaganje Olimpijskih igara! Sve detalje o tome možete pročitati ovde.

18.12 - Rudi Gober neće se lepo provesti kada se vrati u svlačionicu Jute, oni su američkim medijima otkrili kako je mogao da ih sve zarazi svojim nemarom!

17.22 - U Turskoj su mere drastične, ukinuto je prisustvo gledalaca na svim sportskim dešavanjima do kraja aprila!

17.21 - Zbog karantina, zvanično je saopšteno da su odloženi mečevi Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida, odnosno Juventusa i Liona. Planirano je da se ovi susreti u osmini finala igraju 17. marta u Mančesteru i Torinu.

17.15 - Fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Gornjiku iz Poljske, Erik Jirka, u velikim je merama predostrožnosti - čak je pokazao kako izgleda sa velikom maskom i rukavicama. Inače, u Poljskoj je u četvrtak zabeležen prvi smrtni slučaj, u pitanju je 57-godišnja žena iz Poznanja, uz to je zabeleženo 47 slučajeva u državi.

Erik Jirka Foto: instagram.com

17.10 - Odložen je i fudbalski derbi između Holandije i Španije, koji je trebalo da se odigra 29. marta.

16.52 - MLS suspendovao takmičenje za narednih mesec dana!

16.50 - Fotka iz aviona srpskih tenisera koji su u poslednji čas uhvatili let za Evropu iz Amerike.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on

16.35 - Zvanično! Bez tenisa narednih mesec i po dana!

ATP je doneo odluku koja se i očekivala! Narednih šest nedelja neće biti tenisa, što znači da su posle Indijan Velsa otkazani i Majami, Monte Karlo, kao i ATP turnir u Barseloni i Budimpešti.

16.22 - Panika u Čelsiju zbog velike opasnosti od korona virusa, jer je neko iz tima ili stručnog štaba pokazao simptome.

16.21 - Staje fudbal i u Češkoj, svi mečevi su odloženi do daljeg!

16.20 - Odloženi svi fudbalski mečevi u Holandiji do kraja aprila!

16.14 - Košarkaš Jute Donovan Mičel je pozitivan je na korona virus!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Adrian Wojnarowski (@wojespn) on

On je saigrač Rudija Gobera, kome je prvom ustanovljen virus. Nakon toga svi igrači Jute testirani su na ovaj virus, a on je utvđen kod Mičela.

Mičel je jedna od najvećih mladih NBA zvezda i ove szeone je najbolji igrač Jute, prosečno je beležio 24.2 poena, 4,4 skoka i 4.2 asistencije po meču.

Ono što je dobro u ovoj priči, jeste da je Mičel bio jedini koji je zaražen posle Gobera od 58 testiranih igrača i članova Jute.

16.03 - Košarkaši Zvezde u Madridu s maskama na licu na aerodromu u Madridu čekaju let za Beograd!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Nikola Jovanovic (@nikolajovanovic) on

15.45 - Dva NBA tima u totalnoj izolaciji!

Juta Džez i Toronto Reptorsi će biti u karantinu naredne dve nedelje. Upravo je iz Jute zaraženi igrač Rudi Gober, a Toronto je nedavno igrao protiv ovog tima, pa će i oni biti testirani na korona virus i biće u izolaciji naredne dve nedelje. Takođe i ostali timovi dali su preporuke svojim igračima da budu u izolaciji narednih nekoliko dana.

15.30 - Nema odlaganja Superlige Srbije!

Ovu informaciju je za Telegraf potvrdio generalni sekretar Zejednice Superlige, Darko Ramovš. On je istakao da Zajednica prati preporuke struke, Ministarstva zdravlja i lekara, koji su rekli da za sada nema potrebe za odlaganjem mečeva, niti zatvaranja utakmica za publiku.

15.25 - Tri igrača Lestera nalaze se u izolaciji nakon što su pokazali simptome koji ukazuju da imaju korona virus. Informaciju je potvrdio trener Lestera Brendan Rodžers.

15.20 - Drugi slučaj zaraze u Seriji A! U pitanju je fudbaler Sampdorije, Manolo Gabijadini, koji je bio pozitivan na korona virus.

15.10 - Još jedan fudbaler Hanovera zaražen korona virusom!

Jans Horn je bio pozitivan na korona virus. On je drugi igrač ovog kluba koji je oboleo od ovog virusa. Prethodno je on potvrđen kod fudbalera Tima Hibersa.

14.45 - UEFA zakazala sastanak za 17. mart!

Čelnici UEFA zakazali su za sledeći utorak sastanak na kome će biti odlučeno kakva je sudbina sa Evropskim prvenstvom. Takođe, nigde nije navedeno ni saopštenje vezano za prekid Lige šampiona i Lige Evrope, koje je nezvanično najavila Marka.

14.30 - Upaljena olimpijska baklja u Grčkoj

U kolevci Olimpijskih igara, zapeljen je olimpijski plamen. Ipak, za sada je nejasno da li će Igre u Tokiju uopšte biti održane.

Sve utakmice u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije (OS S) igraće se bez prisustva publike, saopšteno je danas.

14.27 - Sve odbojkaške utakmice u Srbiji bez publike.

- Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, shodno odluci državnih organa, na elektronskoj sednici održanoj danas, doneo je odluku da se sve utakmice odbojkaških takmičenja seniorskih i mladih kategorija u organizaciji OSS igraju bez prisustva publike. Klub domaćin, organizator utakmice, zadužen je da obezbedi uslove odigravanja utakmica bez prisustva gledalaca - navodi se se u saopštenju OSS.

14.25 - VSS suspendovao sva takmičenja mlađih kategorija.

- Vaterpolo savez Srbije, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u cilju suzbijanja koronavirusa, odlaže sva takmičenja mlađih takmičarskih kategorija do daljeg - stoji u saopštenju VSS.

14.20 - Odlaže se meč Norveška - Srbija?

Fudbalska reprezentacija Srbije Reprezentacija Srbije u fudbalu; Foto: MN Press

Uskoro će 26. mart, kada bi u Oslu trebalo da se igra meč između Norveške i Srbije u polufinalu baraža za EURO 2020.

Kako saznaje Telegraf, UEFA je dala zeleno svetlo svim reprezentacijama da se međusobno dogovore postoji li mogućnost da odigraju meč. Primera radi, Bosna je već tražila da ne igra meč protiv Severne Irske, a videćemo kakav bi mogao da bude dogovor Srbije i Norveške.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške, Pal Bjerketvedt rekao je da postoji mogućnost da se meč ne odigra.

- Svi znaju da je odlučeno da se meč igra pred prazunim tribinama. Ali, prateći situaciju, malo smo zabrinuti da li će se on uopšte odigrati s obzirom na razvoj situacije sa infekcijom - rekao je Pal Bjerketvedt.

13.45 - Bosna je tražila od UEFA da se odloži baraž meč između njihove reprezentacije i Severne Irske.

13.35 - Fudbalski tim iz Vuhana vraća se u Kinu da pobegne od zaraze u Madridu.

Vuhan je inače grad koji je bio centar zaraze i odakle se virus raširio širom sveta. Tim Vuhan Zal pobegao je u Španiju kako bi mogao nesmetano da trenira, ali je usled epidemije u ovoj zemlji tim bio u problemu da pronađe rivale za prijateljske utakmice i odlučio je da se vrati u Kinu, koja je inače uspela da pobedi korona virus.

13.30 - Fudbaleri Real Madrida u karantinu! Posle informacije da je zaražen košarkaš ovog kluba, odlučeno je da i fudbaleri budu u karantinu.

13.25 - Meklaren odlučio da se povuče iz Formule 1 zbog odluke da se ipak vozi trka za Veliku nagradu Australije, uprkos opasnosti od korona virusa. Takođe, saopštili su i da su dva člana njihovog tima pozitivna na COVID-19.

13.20 - Prekinuta i ABA liga!

13.00 - Suspendovana i Liga šampiona! Iako još nema zvaničnih potvrda, španska Marka je došla do informacija o odluci UEFA da se suspenduju i Liga šampiona i Liga Evrope.

12.45 - Primera suspendovala naredna dva kola! Prvobitno je odlučeno da se mečevi igraju pred praznim tribinama, ali sada je jasno da fudbala neće biti bar do 5. aprila.

12.39 - Košarkaš Real Madrida ima korona virus. Nije zvanično rečeno o kome je reč, ali je navodno u pitanju Trej Tompkins. Zvezda je imala sreću da je Evroliga prethodno prekinula takmičenje, jer je trebalo da igra upravo protiv njih.

12.20 - FIBA suspendovala sva takmičenja do daljeg.

12.00 - Premijer liga bez gledalaca zbog korona virusa.

11.50 - KLS će se igrati bez publike zbog opasnosti od širenja virusa.

11.40 - Otkazan je i Beogradski maraton, koji je bio planiran za april.

11.00 - Novak Đoković je poslednjim letom uspeo da krene za Evropu, nakon što su SAD suspendovale sve letove za Evropu odlukom Donalda Trampa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA