≫ 

Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Naredni datumi biće naknadno određeni

  • 0
Arena Printskrin: Youtube/Al Jazeera Balkans

Evropsko udruženje univerzitetskog sporta u saradnji sa Organizacionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije COVID-19 Igre odlože do leta 2021. godine.

Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima.

U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa.

- Sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga, i ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

- Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti, a usred neizvesnosti od izbijanja virusa, i cenimo njihovu nepokolebljivu podršku odluci da se nastavi sa organizacijom Igara.

- Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova neviđena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj - da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada - stoji u saopštenju.

Video: Nemanja Majdov: Priznajem, najteže je sada naći motiv za treninge

(Telegtraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA