≫ 

Odbojkaši Srbije saznali put ka završnici: Izbegli smo Ruse, otvoren nam je put do polufinala

Tamo bi nas najverovatnije sačekala selekcija Italije

  • 1
Odbojkaši Srbije, Portugalija - Srbija Foto: Profimedia/Anna Klepaczko / Zuma Press

Nakon drugog mesta u grupi u Krakovu, gde su upisali četiri pobede i jedan poraz, odbojkaši Srbije preselili su se u Gdanjsk na sam sever Poljske, gde će se boriti za mesto u samoj završnici Evropskog prvenstva.

Na prvom koraku u osmini finala ne bi smeli da imaju pretežak posao. Protivnik će im biti selekcija Turske u nedelju 12. septembra u terminu koji će biti naknadno određen. Ova selekcija je grupnu fazu odigrala sa dosta trzavica. U poslednjem kolu je čak poražena od potpunog autsajdera, reprezentacije Finske u pet setova, što će reći da je trijumf i više nego moguć.

Ukoliko preskočimo tu prvu prepreku, u četvrtfinalu u istom poljskom gradu bi nas čekao nešto nezgodniji rival, ali koji ponovo ne spada u sam vrh svetske odbojke. Reč je o Holanđanima, koji su zauzeli prvo mesto u Grupi C i jedini poraz su doživeli od Rusije.

U eventualnom polufinalu bi se naši odbojkaši preselili u Katovice u središnju Poljsku, gde će biti odigrana borba za medalje. Tamo bi ih čekao jedan od najozbiljnijih zadataka, pošto su favoriti iz tog dela kostura nezgodni Italijani.

Inače, već smo saznali nekoliko parova osmine finala sa druge strane žreba. Poljaci će igrati protiv Finaca, dok će Rusi ići na Ukrajince. Pobednici ova dva susreta će igrati međusobno u četvrtfinalu, što znači da nas čeka eventualno epski meč između domaćina i selekcije Rusije.

Video: Odbojkaši Srbije savladali i Grčku: Uspeli da pobedom završe učešće u grupi na Evropskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    9. septembar 2021 | 02:12

    Ovde je otvoren put do Finala, kvalitetniji smo i od Italijana i Holandjana, o Turcima da i ne pricam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA