≫ 

Problemi za Hrvate pred duel sa Srbijom: Još pozitivnih na korona virus

Verovatno meč odluke u Grupi C reprezentacija Hrvatske čeka bez trojice

  • 4
Leon Šušnja, Rukometna reprezentacija Hrvatske Foto: Tanjug / AP

Hrvatska rukometna reprezentacija započela je Evropsko prvenstvo porazom od Francuske, a pred verovatno odlučujući meč u Grupi C sa reprezentacijom Srbije, stigle su loše vesti. Leon Šušnja i Lovro Mihić neće moći da nastupe na tom meču zbog korona virusa, dok će zbog suspenzije David Mandić posmatrati meč sa tribina.

Na redovnom PCR testiranju koje je reprezentacija Hrvatske odradila u petak, test je pokazao da je Leon Šušnja, strelac dva pogotka u duelu sa Francuskom, pozitivan na korona virus. Uz njega, simptome oseća i Lovro Mihić, koji je za sada negativan, ali je izvesno da neće biti u sastavu za meč sa Srbijom.

Kako je vremena za pripremu utakmice malo, selektor hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat će u toku noći odlučiti koju će dvojicu rukometaša pozvati kao zamenu za Šušnju i Mihića.

Pored njih dvojice, rukometaš Zagreba David Mandić je dobio plavi karton. Udario je neoprezno u glavu srednjeg beka Francuske Kentina Maea i morao je na tribine. Plavi karton je oštrija kazna nego crveni, pa je posle naknadnog gledanja snimka, EHF odlučio da Mandić bude automatski suspendovan jedan meč i on neće igrati protiv Srbije

Meč Srbije i Hrvatske bi mogao da bude odlučujući za obe reprezentacije, jer bi u slučaju pobede Srbije to značilo i plasman u narednu fazu takmičenja, dok bi taj poraz Hrvate poslao kući. U suprotnom, Hrvatska bi bila u boljem položaju pred poslednje kolo grupne faze, dok bi reprezentacija Srbije imala male šanse za plasman u narednu fazu.

Susret je na programu u subotu od 20 časova i 30 minuta.

Video: Rukometaši Srbije pevaju serenadu: Obradovali saigrače i selektora za Božić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA