≫ 

"Došao sam da poginem danas": Junak Srbije lud od sreće posle plasmana rukometaša na Mundijal

Golman Srbije sa 16 odbrana trasirao put Srbiji na svetsku smotru

  • 2
Rukomet, muška reprezentacija Srbije, Srbija Slovenija slavlje Foto: MN Press

Najbolji srpski rukometaši plasirali su se na još jedno veliko takmičenje, i to kako, da ne može lepše i veselije po naše momke - pred fantastičnim ambijentom u Kragujevcu novom pobedom nad Slovenijom (23:20).

Gosti su bili naoštreni da daju sve protiv Orlova, ali su udarili o zid zvani Dejan Milosavljev, koji je spustio roletnu na golu i trasirao put ka novoj pobedi i svetskoj smotri u Poljskoj i Švedskoj u januaru naredne godine.

Nije ga bilo u Segedinu na prethodnom Evropskom šampionatu, koliko nam je samo falio tamo pokazalo se u dvomeču sa Slovencima koje su naši rukometaši završili sa ukupnih i autoritativnih "plus šest".

- Hvala svima koji su verovali u nas u ovih sedam dana. Atmosfera u dvorani u Kragujevcu je bila neverovatna. Navijači su nas podržali i ulili nam dodatno samopouzdanje. Znali smo da je Slovenija u Top 10 reprezentacija na svetu. Iznenadili smo je u prvom meču u Celju. Znali samo da će biti teže u revanšu. Slovenci imaju dobrog trenera, vrhunske igrače koji brane boje najboljih klubova na svetu - rekao je Milosavljev.

Bilo je i malo drame u Kragujevcu kada su Slovenci u dva navrata dizali prednost na dva gola, međutim u oba slučaja su naši momci imali odgovor i na kraju uspeli da preokrenu, u stiluu završe utakmicu.

- Srećan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Nije Slovenija uspela da nas prelomi. Zrelo smo odigrali i u napadu i u odbrani, kada je bilo najvažnije. Hvala svima u stručnom štabu, Toniju... Nadam se da će nas u budućnosti zaobići povrede i da ćemo biti još bolji - istakao je Milosavljev.

Čuvar mreže Orlova je istakao da mu je ova pobeda posebno draga jer je silno želeo i raniej ovo da mu se desi.

- Došao sam danas da poginem. Imao sam neki dodatni motiv. Ni sam ne znam šta mi se to dogodilo. Želeo sam puno. Drago mi je što sam dao doprinos. Srećan sma što igram sa ovim momcima - zaključio je junak pobede Srbije pred više od 4.000 gledalaca u Kragujevcu.

Video: Rukometaši Srbije pevaju serenadu: Obradovali saigrače i selektora za Božić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA