≫ 

Rezime Telegrafa na Rolan Garosu (1): Seoba Srba u drugo kolo, Nadal je furija, Nole se družio sa sovama

Evo šta se desilo već drugog dana Grend slema u Parizu, a bilo je svega...

  • 2

Četvoro Srba je danas izašlo na teren i troje je uspelo da se domogne drugog kola Rolan Garosa. Vreme u Parizu je nekoga prekinulo, a nekoga je kiša poštedela. Sve u svemu, 75 uspešnosti naše čete - Novak Đoković, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović idu dalje, dok je, nažalost, takmičenje za Dušana Lajovića završeno.

Telegraf je tokom čitavog dana bio u kompleksu pokraj Bulonjske šume i na živim ulicama Pariza, a upitao je 50 posetilaca - ko će osvojiti Rolan Garos? Novak? Rafa? Karlos Alkaraz? Ili, ipak, neko četvrti? Ovde pogledajte kako je prošla anketa.

Ono što je bilo sasvim logično, jeste da Đoković startuje na dobar način, te je on to i učinio protiv Japanca Jošihita Nišioke koji je na momente pokazivao fine udarce, ali generalno nije bio spreman za takav ritam od strane srpskog asa. Susret je završen sat vremena pre ponoći, a krov i zvuci kiše dodatno su odavali specifičnu atmosferu za prvi duel.

Krajinović je na jedan zaista efektan način uspeo da prebrodi prvu prepreku izbacivši nosioca, Amerikanca Rajlija Opelku u tri seta. Nakon susreta je otkrio recept svog uspeha, a u nastavku takmičenja će igrati protiv hrvatskog tenisera Borne Goja.

Sa druge Filip Šatrijea, Lajović nije uspeo da se izbori sa problemima, te je na kraju položio oružje pred Sebastijana Baeza iz Argentine nakon četiri seta. Moglo je to u jednom momentu da se prelomi u drugu stranu, a Duci je za srpske novinare u Parizu naveo da radi na prevazilaženju nekih stvari koje ga ometaju da ostane u ritmu tokom čitavog susreta.

Ponovo pozitivan saldo za naše predstavnike vratio je Kecmanović koji je ostao skoro tri sata na terenu, ali je na kraju desetkovao četu iz Argentine izbacivši Tomasa Martina Ečeveriju u tri seta. Imao je preko 30 brejk lopti, od kojih je iskoristio osam i potvrdio odličnu formu ove sezone. Miša će na pobednika meča Artura Rinderneha i Aleksandra Bublika.

Od ostalih favorita u muškoj konkurenciji, Rafael Nadal je odigrao meč u skladu sa svojom reputacijom, lako savladao Džordana Tompsona iz Australije i podigao Šatrije na noge.

Prošao je dalje i 11. teniser sveta Kameron Nori, dok će Stan Vavrinka morati da pokuša sledeće godine shodno tome da je protiv sebe imao publiku i Korentana Mutea koji ga je na kraju savladao u četiri seta.

Kod dama, najveća iznenađenja su ispadanje Barbore Krejčikove, aktuelni šampionke Rolan Garosa, ali i Naomi Osake. Poznato je da Japanka nije baš vajna igri na šljaci, ali mnogi su smatrali da je nešto veći favorit protiv Amande Anisimove koja je slavila posle velike borbe.

Dale su iz prve runde otišle Ema Radukanu, Petra Kvitova, Iga Švjontek, Viktorija Azarenka, Ajla Tomljanović...

Već u utorak nas očekuje novi prebogat raspored, a na teren od naših će Laslo Đere, Aleksandra Krunić, te u dublu Sabanov, Ćaćić, Krajinović...

Video: Ovako se Novak priprema s Kecmanovićem za Rolan Garos: Trening najboljeg na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BHM

    23. maj 2022 | 23:45

    Sve je kako treba ali najjaci utisak mi je njegov povratak razumu i konacno prihvatanje da ga zapad ne voli,čast izuzecima i sto je konačno prestao da se blamira poklanjajući im srce!Uvek me je bilo malo sramota kada je to radio i konacno misl8m da je večeras prvi put to izostavio!Bravo Novače Srbine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA