Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf na Rolan Garosu (1): Bilo kuda, Srbi baš svuda! Jedna reč na francuskom i gvozdena vrata otvara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za manje od 24 časa u glavnom gradu Francuske, susreli smo se sa toliko stvari koje su nas učinile da se osetimo kao u Beogradu

  • 0
Pariz Foto: Telegraf.rs

Iza nas je ostao prvi dan Rolan Garosa. Mnogo toga se izdešavalo za nešto malo više od 24 časa koliko smo u Parizu. Neki od najboljih već su rezervisali karte za povratak kući, dok smo na terenu mogli da gledamo i Olgu Danilović, Lasla Đerea i Aleksandru Krunić.

Ipak, sam put do kompleksa Rolan Garosa bio je i više nego interesantan, jer smo od samog sletanja na aerodrom u Boveu imali osećaj kao da nismo uopšte ni napuštali Beograd. Srpski jezik čuo se na svakom koraku, a već ubrzo se moglo videti koliko znanje francuskog jezika olakšava navigaciju i snalaženje.

Ako postoji ona izreka da "lepa reč gvozdena vrata otvara", onda se ona u Francuskoj može prepraviti u onu "da francuska reč otvara sva vrata".

Tako smo se nakon nekih sat i 15 minuta puta autobusom našli u severnom delu Pariza, tik pored Univerziteta Sen Deni, gde nas je autobus "istovario" i ukazao da svako treba dalje da nađe svoj put.

Problem je bio u tome što gotovo niko nije pričao francuski jezik, tako da sam barem na 15 minuta postao turistički vodič i neka "spona" između Srba i Francuza. Koliko god to smešno zvučalo, sve je prošlo u najboljem mogućem redu i svi su na kraju završili sa kartama na svojim destinacijama.

Pariz Foto: Telegraf.rs

Nedelja ujutro donela je još jedan "iznenadan" susret sa srpskim korenima, pošto je na putu ka metro stanici od Ivrija u jednoj sporednoj ulici u koju tek poneko zađe, uspeo da se zadesi, ni manje ni više, nego "Milošev konak", restoran sa srpskom kuhinjom.

Uz obećanje sebi da tu moram svratiti jednog dana da se okrepim, nastavio sam ka kompleksu naspram Bulonjske šume.

Ni sat vremena nismo čekali da Novak Đoković izađe na teren po prvi put danas, pošto je trenirao zajedno sa Flaviom Kobolijem iz Italije, koji će interesantno biti prvi protivnik Hamada Međedovića u Parizu.

Odigrali su njih dvojica i jedan "nezvanični" set koji je pripao Đokoviću sa 6:1, čime je Nole dokazao da ga nedavni poraz od Mahača u Ženevi nije mnogo poremetio, a na konferenciji je istakao da dolazi na Rolan Garos "sa niskim očekivanjima i velikim nadama", što je možda malo zabrinulo njegove navijače.

Veče nam je donelo i konačne nastupe srpskih tenisera i teniserki, a videli smo jednu pobedu i dva poraza - Olga Danilović se plasirala u drugo kolo trijumfom nad Martinom Trevisan iz Italije, dok je Aleksandra Krunić u dva seta izgubila od Kejti Volinec iz SAD, a Laslo Đere nam je "podario" maraton od pet sati koji se završio daleko iza ponoći, ali je i sam morao da pruži ruku boljem, a to je bio Danijel Altmajer.

Sledi ponedeljak. Novi dan, novi izazovi... Nadamo se uz još pobeda naših predstavnika u Parizu.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA