≫ 

Centralni stadion na Rolan Garosu srušen do temelja, a onda je niklo arhitektonsko čudo za godinu dana (VIDEO)

Stadion Filip Šatrije dobio novo ruho

  • 0

Ovogodišnji Rolan Garos igraće se na potpuno renoviranom centralnom stadionu Filip Šatrije, koji je u proteklih godinu dana srušen do temelja, a onda ponovo izgrađen.

Sve to je deo plana koji su organizatori napravili sa ciljem da Rolan Garos dobije novi centralni stadion sa pokretnim krovom.

Samo nekoliko sati nakon što je Nadal u prošlogodišnjem finalu pobedio Dominika Tima, centralni teren je potpuno demoliran i uništen.

Za godinu dana radnici su marljivo radili i napravljeno je pravo arhitektonsko čudo u samo godinu dana.

Centralni teren je u potpunosti rednoviran za 15.000 navijača koji će imati privilegiju da odatle gledaju mečeve sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Igrači će dobiti dodatni prostor koji je izgrađen prokopavanjem ispod tribine. Tu će biti renovirane i proširene svlačionice, restoran za igrače i mesto za zagrevanje, ali i tunel koji spaja stadion Filip Šatrije i stadion Suzan Lenglen.

Ali, posao nije dovršen do kraja...

Plan je da do 2020. godine stadion Filip Šatrije dobije konačan izgled i da dobije pokretni krov, koji će omogućiti igranje mečeva dok pada kiša, ali i noćne mečeve.

VIDEO: Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA