≫ 

Ovo je Nadalova šansa da postane najtrofejniji svih vremena: Federer i Novak imaju decu, vreme je da im se posvete

Stric španskog tenisera kroz šalu o šansama njegovog bratanca da bude najveći u istoriji

  • 10

Trijumfom na Rolan Garosom, "večiti šampion" Pariza Rafa Nadal poslao je jasnu poruku i Đokoviću i Federeru da ga do kraja karijere zanima samo jedan cilj - da postane najtrofejniji teniser svih vremena!

I nije daleko od toga, još četiri najveća trofeja dele ga da dostigne Švajcarca koji polako posustaje, dok je Đoković trenutno tri pehara iza "bika sa Majorke" sa 15 trofeja sa turnira "velike četvorke".

Ako se uzme u obzir trenutna forma, igračka vitalnost udarnog trija svetskog tenisa, ali i nedostojna konkurencija u mlađim snagama, jasno je da bi Federerov rekord od 20 Grend Slem titula u naredne dve godine mogao opasno da bude ugrožen ili od Novaka, ali pre od Nadala, kako tvrdi njegov stric Toni.

Toni Nadal, Rafael Nadal Toni Nadal je od početka karijere uz Rafu Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

On je, istina u šali, izneo i jednu zanimljivu konstataciju koja favorizuje Španca u odnosu na njegove najveće rivale kada je reč o nastavku epske borbe za Grend Slem pehare.

- Rodžer ima četvoro dece i vreme je da im se posveti. Novak ima dvoje, i njemu je vreme da bude stalno uz porodicu - rekao je Toni Nadal za portal "Tennisworld".

- Rodžer ima 37 godina, jasno je da je njegova karijera pri kraju. Rafa ima još nekoliko godina ispred sebe da igra tenis na vrhunskom nivou. On ima problema sa povredama, ali je navikao da ih prevazilazi. Problemi su mu, zapravo, veliki motiv -  rekao je Toni Nadal, uz konstataciju, skoro i nevericu o "dugom veku" trajanja Rafe i Rodžera.

- Rodžer je fenomen, ali je i Rafa. On je skoro 15 godina u vrhu, to je nestvarno u današnje vreme.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in ...

    12. jun 2019 | 18:23

    Najtrofejniji je onaj koji ima dece, sto vise to bolje. Toliko Toni.

  • Marko cg primorje

    12. jun 2019 | 21:35

    Nadal prestize federera pa on ga kida i u medusobnim duelima federer se nakupio slemova dok nije bilo ove dvojice nadal 100% naj svih vremena mada nadam se da ce biti nole tvrde podloge mu odgovaraju idemoooo

  • Huan

    12. jun 2019 | 16:45

    Samo sto Federer ima 20 grand slam titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA