≫ 

U Zvezdi se nije proslavio, prešao je u pravoslavlje i postao Đorđe: Sećate li se ovog napadača?

Od njega se mnogo očekivalo na fudbalskom terenu

  • 5
Betoligar Misdongard Foto: Youtube.com

Betoligara Misdongarda mnogi su zapamtili samo po upečatljivom i zvučnom imenu - nije se proslavio u Crvenoj zvezdi, ali mu se Srbija dopala i čak je prešao u pravoslavlje.

Misdongard je 15 mečeva odigrao za Zvezdu, dao je četiri gola i imao je četiri asistencije, ali je ptom sreću tražio u Budućnosti iz Podgorice, Metalcu, Mlaadosti iz Lučana, Borcu iz Čačka i Slogi iz Kraljeva, da bi karijeru završio 2015. u Renesansu.

U Zvezdi je bio u sezoni 2007-2008, za reprezentaciju Čada odigrao je 24 meča uz četiri pogotka, a posebno će pamtiti 2014. godinu, jer se krstio u Crkvi Svetog vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, kada je iz katoličanstva preuzeo pravoslavlje i uzeo ime Đorđe.

Inače, on je 2007. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i od njega se mnogo očekivalo, a došao je kao najbolji strelac kamerunskog šamponata..

Visok je 190cm i od njega se očekivalo da upravo fizičkim predispozicijama dominira u domaćem fudbalu - ipak, ostaće više upamćen po potezu iz Čačka, kada je postao Đorđe.

- Odluku o ovom činu, doneo je u danima kada je posmatrao stravične prizore iz poplavljenih gradova Srbije. Rešio je da karijeru veže za narod i ljude koji su mu mnogo toga dobrog pružili - prenosili su tada lokalni mediji.

Sin mu se rodio u Čačku, za sebe je govorio da je iz Srbije i Čada, a kako je njegova karijera u Srbiji izgledala, podsetite se kroz momente u Crvenoj zvezdi, ali i kada su ga čuvali Duško Tošić i Mladen Krstajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA