ZVEZDA EKSPRES: 4 gola za 45 minuta i rešetanje Voždovca!(VIDEO)

Već posle prvih pola sata crveno-beli su rešili pitanje pobednika, a u nastavku su samo dotukli protivnika - 5:1

  • 21

Poučeni jesenjim porazom na Vračaru fudbaleri  Crvene zvezde su na teren Marakane izašli sa sam jednom mišlju u glavama - da se osvete Zmajevima i nastave trijumfalni niz za prvo mesto na tabeli! I uspeli su u tome. Otišli su na četiri boda viška ispred Partizana barem na 24 sata i s kamatom su se revanširali gostima koji su doživeli debakl na najvećem srpskom stadionu -5:1 (4:0).

Upozoravao je Stojanović, koji je vezao 11 uzastopnih trijumfa i time postao stranac sa najviše pobeda u nizu, na iskustvo koje ima Voždovac i momci na terenu su ga poslušali, jer je već nakon pola sata na semaforu stajalo visokih 3:0, a do poluvremena i plus četiri - 4:0.

Jedini trenutak opuštanja crveno-belih Voždovac je kaznio na početku drugog dela preko Sekulića, ali je Mrđa na isteku sata igre vratio onu razliku iz prvih 45 minuta.

Stadion: FK Crvena zvezda

Gledalaca: 16.250

Strelci: Milijaš 17, Dauda 29,Lazović 32, Mrđa 45, 62 - Sekulić 54

Sudija: Srđan Obradović

Sastavi:

Crvena zvezda:Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović (od 72. Petković), Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović (od 77. Rakić), Dauda (od 62. Savićević), Mrđa.

Voždovac: Supić, Dukić, Projić, Dragović, Vasiljević, Božić, Sekulić (od 88. Sekulić), Babović, Obradović (od 36. Karaklajić), Pavićević, Marušić.

Prvi put još od večitog derbija protiv Partizana, Zvezda je napadala na stranu gde se nalazi severna tribina i to im je donelo sreću baš kao i protiv crno-belih.

Posle uvodnog ispitivanja snaga crveno-beli su poveli u 17. minutu nakon projektila koji je uputio Milijaš. Lazović je ''muvao'' po desnoj strani, lopta je došla do kapitena Crvene zvezde koji je sa ivice šesnaesterca rezantnim udarcem pospremio loptu iza leđa Supića.

Gol kao da je dao krila domaćim fudbalerima čiji je vezni red igrao onako kako publika i očekuje. Ređale su se šanse ispred gola Voždovca, ali je Dauda amaterski reagovao u par navrata. Jednu od najlepših akcija Zvezda je izvela u 27. minutu kada je na dodavanje Ninkovića Milijaš odlično šutirao, ali je Supić odbio u korner.

Svakako akcija koja se uvežvbavala na treninzima. Međutim, već u narednom napadu Zvezda je povisila na 2:0 preko Daude koji je maestralno iskoristio asistenciju Dragana Mrđe i sa pet metara zavrnuo lotu u gol.

Voždovac je u 30. minutu mogao da smanji rezultat kada je Bajković samo nemo posmatrao šut bivšeg igrača Babovića. Lopta je otišla pored leve stative, a kazna je stigla već u narednom napadu. Lazović se poklonio i zakucao loptu u gol Zmajeva posle sjajne asistencije sa leve strane Miloša Ninkovića.

Za promašaje posle gola Dauda se iskupio u 44. minutu kada je spojio Mrđu sa golom, a najbolji strelac crveno-belih je levicom pospremio lotu pod prečku.

Da je najbolji napadač u ligi Mrđa je dokazao u 60. minutu kada je sam izašao ispred Supića i plasirao loptu iza njegovih leđa. Međutim, ono što je donekle pokvarilo ovu simultanku Zvezde jeste gol Sekulića u 54. minutu.

Sjajno je Babović proigrao svog kolegu koji je najpre pogodio stativu, ali je uspeo da stigne na odbijenu loptu i matira Bajkovića. Bila je to jedina slabost domaćih fudbalera na ovom meču, a u nastavku je bilo mesta i za atraktivne poteze.

Prednjačio je Ninković, ali je kompletna ofanzivna linija bila raspoložena za igru. Upravo ovo što su večeras pokazali, Stojanović želi od svojih momaka tokom svih mečeva JSl.

Do kraja utakmice, crveno-beli su imali još par solidnih situacija ispred gola Voždovca, ali je rezultat ostao nepromenjen. Treba napomenuti i da je Đorđe Rakić dobio šansu u poslednjih 15 minuta, kao i da je postojala jedna sporna situacija ispred gola gostiju, kada je oboren Mrđa, ali je sudija ostao nem.

JSL 21.kolo :

Subota:

Donji Srem – Radnički Kragujevac 4:1

(Damnjanović 10, Mijić 53, Sinđić 65, Ðuro 88 – Spalević 72. penal)

Javor – Novi Pazar 1:0

(Milošković 45)

Sloboda – Rad 1:0

(Galvao 67p)

Crvena zvezda – Voždovac 5:1

(Milijaš 17, Dauda 29,Lazović 32, Mrđa 45, 62 - Sekulić 54)

Nedelja:

OFK Beograd – Partizan 14.30

Jagodina – Čukarički 17.00

Napredak – Spartak 17.00

Vojvodina – Radnički Niš 19.00

Tabela: Crvena zvezda 50 (+1), Partizan 46, Čukarički 35, Novi Pazar 34 (+1), Radnički Niš 30, Jagodina 30, Vojvodina 30, Voždovac 26 (+1), Spartak 25, Napredak 24, Sloboda 23 (+1), Radnički Kragujevac 21 (+1), Donji Srem 20 (+1), Javor 20 (+1), , OFK Beograd 18, Rad 15 (+1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    29. mart 2014 | 19:45

    A gde su pecurkanci....ostali ispred blagajne, placa se ulaz...nista od rekorda...nema se para i za kosarku i za fudbal,zna se vas stalez,a gurate se i trpate gde vam mesto nije...kikiriki,semenke i poliranje cipela...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Nikolaa

    29. mart 2014 | 18:32

    E ovako se igra i gazi protivnik! Gazi sve u nizu!

  • Goran76

    29. mart 2014 | 18:21

    Idemooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA