Da li će trener, koji je nazvao Delije teroristima, moći da dođe u Srbiju?

Galatasaraj u januaru dolazi u Beograd povodom novog duela sa Crvenom zvezdom, a posle nepromišljenih izjava nakon ubistva Marka Ivkovića, trener turske ekipe Ergin Ataman proglašen je nepoželjnom osobom u našoj zemlji

  • 5

U Top 16 fazi Evrolige ponovo će se sastati košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja. Prvi domaćin biće beogradski klub, koji će tursku ekipu dočekati 15. januara naredne godine u "Kombank areni".

Međutim, zbog užasnih događaja s kraja novembra, kada je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač Marko Ivković, i svega što se dešavalo posle ubistva, postavljala se pitanje šta će doneti naredni mečevi dve ekipe.

Za početak, posle nepromišljenje izjave trenera Galate Ergina Atamana u kojoj je navijače Crvene zvezde nazvao teroristima, premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio je trenera "persona non grata", odnosno nepoželjnom osobom u Srbiji.

Ovaj alat se koristi u diplomatskim odnosima, i sad se mnogi pitaju da li će Ataman, i posle pisma izvinjenja, doputovati u Beograd kako bi vodio ekipu.

Postoji ipak želja i srpske i turske vlasti da se odnosi poboljšaju, i verovatno bi Atamanov dolazak u našu prestonicu bio dokaz da diplomatski odnosi dveju zemalja nisu narušeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA