Federeru fali jedna pobeda od istorijskog rezultata!

Švajcarac je pobedom u polufinalu ATP turnira u Brizbejnu protiv Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:2, stigao do 999. trijumfa u karijeri

  • 0

Švajcarski teniser Rodžer Federer i Kanađanin Miloš Raonić sastaće se u finalu ATP turnira u Brizbejnu, koji se iga za nagradni fond 439.405 dolara.

Federer je u polufinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:2, čime je stigao do 999. trijumfa u karijeri, dok je Raonić posle velike borbe bio bolji od Japanca Keija Nišikorija sa 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).

- To mi je bio jedan od osnovnih ciljeva ove sezone, tako da imam još vremena da dođem do hiljadarke - rekao je skromno Federer i dodao:

- Iskreno, to je veoma veili broj, u to nema sumnje. Bilo bi sjajno da to postignem već u nedelju, pogotovo jer je u pitanju finale ATP turnira. Ako ne sutra, nadam se da će se to desiti na Australijan Openu ć rekao je Švajcarac.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Više pobeda od Federera imaju samo Džimi Konors 1.253 i Ivan Lendl 1071.

- Oni su bili konzistenti veoma dugo, davali sve od sebe u svakom meču, a svakako da su to ljudi na koje možete da se ugledate, jer je njihova dugotrajnost bila neverovatna. Mnogo bi mi značilo da uđem u njihovo društvo, ali su oni i dalje ispred mene - dodao je Rodžer, dok njegovi današnji najveći rivali Novak Đoković i Rafael Nadal imaju za sada 744, odnosno 846 odigranih mečeva u karijeri.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Federer i Raonić do sada su igrali osam puta i Švajcarac vodi sa 7-1 u međusobnim duelima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA