Došao je kao azilant, borio se za život, a sad rešeta mreže za nemački tim! (VIDEO)

Sa 16 godina pobegao je od bede u rodnoj Gambiji i prispeo je u Bremen a jedino što je imao kod sebe je fudbalski talenat

  • 0

Ovo je priča o verovatno najsrećnijem azilantu na svetu.

Zove se Osman Maneh. Ima 18 godina i igra u prvom timu Verdera, što i nije podvig vredan velike pažnje, ali ono što svakako jeste je njegov put do kluba sa Vezera, jer podseća na filmsku priču.

Vižljasti Maneh je rođen u najmanjoj zapadnoafričkoj zemlji Gambiji odakle je sa 16 godina pobegao od bede, poput velikog broja njegovih zemljaka, u potrazi za srećom na nekom drugom mestu.

Početkom 2014. godine prispeo je u Bremen i tamo je ubrzo smešten u centar za azilante i spavao je u prostoriji sa još 17 osoba. Ono što ga je razlikovalo od svih je izuzetan fudbalski talenat, koji su prvi primetili ljudi iz lokalnog Blumentalera za koji je na 15 mečeva dao 12 golova.

Ubrzo je stigla ponuda Verdera i od tada Maneh živi život kao u najlepšoj bajci.

Junak ove priče se nedavno našao na naslovnim stranama nemačkih medija pošto je postigao 4 gola za Verder za samo 15 minuta meča protiv niželigaša, u pobedi ekipe sa severa Nemačke rezultatom 7:0. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA